• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Adalet deyince akla gelen sahabe Hz. Ömer...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Akçakale`de düzenlenen "Faruk-u Adil Hz. Ömer" etkinliğinde, Hz. Ömer`in hayatından kesitler sunularak, adalet anlayışına vurgu yapıldı.

Etkinlik hafız Murat Geçvan tarafından okunan Kur`an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş Hoca, Hz. Ömer`in en önemli vasfının adalet olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Yaşadığımız dönem ümmetin fazlasıyla adalete ihtiyaç duyduğu bir dönemdir ve yeryüzünde bütün iktidarların Hz. Ömer`in iktidarı gibi iktidarlar olmaları gerekir. Hz. Ömer`i Ömer yapan Kur`an-ı Kerim`dir ve bu Kur`an günümüzde de Ömer`ler çıkaracaktır, biz buna inanıyoruz.  Çünkü peygamberin bir hadisinde buyrulduğu gibi ‘Ümmetimin misali yağmur misali gibidir. Başımı hayırlı sonumu bilinmez.` Dolayısıyla bu ümmet Ebubekir'leri de Ömer`leri de Osman`ları da Ali`leri de yeniden çıkaracaktır.”

Göktaş, “Ömer`in adaleti denilince nedense erzakları eşit bölüştüren, insanlara sadece rızık konusunda adaletli davranan Ömer akla geliyor. Hayır! Kardeşlerim. Adaletli Ömer denilince aklınıza adil devlet idarecisinden tutun da aile reisliğine kadar ve o öyle bir Ömer ki, halkının hakkı kendisini üzerinde olursa halkına ‘beni şiddetle uyarın, ikaz edin` diyen Ömer`dir. Bugün ki yöneticiler gibi biri karşısında konuşmaya çalışsa badigardlarına ‘atın bunu salondan` diyen yönetici değildi.” dedi.

Etkinlik, Şanlıurfa kardeşler ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler ve okunan duayla sona erdi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir