• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
Esma`ul Hüsna Es-Semi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ESMA'UL HÜSNA/DOĞRUHABER

ES-SEMİ` 

Allah`ın güzel isimlerinden olan es Semi`, bütün söylenenleri en iyi işiten, her şeyi layıkıyla duyan, kâinattaki her sesi duyan ve fısıltıyı bile işiten anlamlarına gelmektedir. 

“Şüphesiz Allah, işitendir, görendir.” (Mümin, 20)   

  “Allah işitendir, görendir.” (Nisa, 134)    

Cenab-ı Hak bütün kemal sıfatlarla sıfatlanmış olup bütün kusur ve noksanlıklardan münezzehtir. İşitmemek ve duymamak ise bir kusur ve noksanlıktır. Allah (cc) her şeyi işitendir. Kâinatta hiçbir şey ondan habersiz kımıldayamaz. Gizli veya açık söylenen her sözü eşit olarak işitendir. O`nun işitmesi bütün sesleri kuşatmıştır. Varlıkların seslerini asla birbirine karıştırmaz. Birinin sesini işitmek, ötekinin sesini de işitmeye mani değildir O`nun yanında. Talep edenlerin çokluğu, onu şaşırtmaz ve yanıltmaz. 

Ancak O`nun işitmesi kulakla değil kendine özgü bir yolladır.  

“Kullarım sana benden soruyorlar. Muhakkak ki ben çok yakınımdır. Bana dua edince, dua edenin duasına icabet ederim.” (Bakara 186) 

“(Musa ile Harun) “Rabbimiz! Onun bize kötülük yapmasından veya azgınlığını artırmasından korkarız.” dediler. Allah buyurdu ki: “Korkmayın, zira ben sizinle beraberim, işitirim ve görürüm.” (Taha 45-46) 

“Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa hemen Allah`a sığın. Çünkü O her şeyi işitir ve bilir.” (Fussilet 36) 

“Kocası hakkında seninle tartışan ve Allah`a şikâyette bulunan kadının sözünü Allah işitmiştir. Allah sizin konuşmanızı işitir. Çünkü Allah işitendir, bilendir.” (Mücadele 1) 

Hükümdar olmak her şeyi bilmeyi gerektirir. Maiyetin altındakilerin ne yaptıklarını bilmeyi gerektirir. Aksi takdirde bu büyük bir eksikliktir ve hükümdarın acizliğini gösteren bir alamettir. Kainatın mükemmel işleyişi ve mazlumların dualarına icabet ediliyor olması hiçbir şeyin Allah`tan habersiz olmadığının ispatıdır. 

Allah her şeyi görendir ve işitendir. Suriye, Arakan, Mısır, Filistin ve diğer Mazlum ülkelerdeki çığlıkları da işitendir. Ancak kendisinin takdir ettiği günleri beklemektedir...  

Bu haberler de ilginizi çekebilir