• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Çınar`ın Kanipank Köyünde Kutlu Doğum Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çınar ilçesine bağlı Kanipankê (Yarımkaş) Köyündeki "Kutlu Doğum" etkinliği çevre köylerden gelen yüzlerce vatandaşın da katılımı ile gerçekleşti.

 

Peygamber Sevdalıları tarafından düzenlenen etkinlik Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlidi şerifin okunmasıyla devam eden kutlu doğum etkinliğine çevre köylerden de katılımın olduğu gözlendi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Kelhaamed Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Av. Necat Özdemir burada Kürtçe bir konuşma yaptı.
Konuşmasında, İhtiyarlarımızın Resulullah`ın aşkını kalplerinde taşıdığını; ama gençlerimizin çoğunun Resulullah`tan habersiz olduğunu söyleyen Özdemir, "işte bizim görevimiz Resulullah`ın aşkını gençlerimizin de kalplerine yerleştirmektir." dedi.

 

Peygamberlerin gönderiliş amacına değinen Özdemir, Üstad Bediüzzaman`ın "Nasıl ki güneşin ısısı ve ışınları güneşin var olduğuna işaret ediyorsa Peygamberlerde Allah`ın varlığına işaret eder" örneğini vererek konuşmasına son verdi.

 http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20945.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20947.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20946.jpg

Programda Kürtçe ve Zazaca birer konuşma yapan Celal Boztaş Hoca da konuşmasında İslam kardeşliğine vurgu yaparak, Asrı Saadetten kesitler aktardı.

 

Programda küçük çocukların okuduğu ilahiler büyük beğeni toplarken Sanatçı Bilal`in okuduğu ilahi ve ezgilerle alana toplanan yüzlerce vatandaş adeta kendinden geçti.

 

Program Molla Münir Şanlı Hocanın yaptığı duadan sonra sona erdi.

 

M. Ata Güler - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir