• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
`HDP`nin 3`üncü eş başkanı Kılıçdaroğlu olmuştur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan AK Parti Genel Sekreteri ve Milletvekili Abdulhamit Gül, burada yaptığı konuşmasında Avrupa Parlamentosu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na eleştiriler yöneltti.

Toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri, AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeçi ile partililer katıldı.

“Kararını gözden geçirmesi gereken AB`dir”

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile olan müzakereleri dondurma kararını tanımadıklarını belirten Gül, “Türkiye 53 yıldır terbiye odasının kapısında bekletilip, 'Evet efendim denilerek' kapıda bekletilecek bir ülke değil. Türkiye, Avrupa Birliği ile ilgili bütün taahhütlerini yerine getirdiği halde ve Avrupa'nın selamete ve ekonomisinin de güvencesi olacak çok önemli bir ülke olmasına rağmen, Türkiye'yi terbiye etmek isteyenlerin almış olduğu bu kararı Türkiye asla tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kararını gözden geçirmesi gereken AB`dir.” dedi.

“HDP'nin 3`üncü eş başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur”

Başkanlık sistemi ve yeni anayasa çalışmalarına de değinen Gül, CHP`li milletvekilin ‘İzmir'i gerekirse ayırırız, buradan AB'ye gireriz' sözlerine sert tepki göstererek, şunları dile getirdi:

“Türkiye'nin devletiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğünü tahkim eden, daha da güçlendiren bir anayasa değişikliğini önerdiklerini belirtiyoruz. Tek millet, tek meclisin olduğunu öne çıkaran, vurgulayan, eyaletin olmadığı üniter bir yapıyı tahkim eden bir modeli öneriyoruz. Ama kendi önce bunu söyleyeceğine milletvekiline cevap versin. İzmir'i gerekirse ayırırız, buradan AB'ye gireriz' diyor. İzmir senin babanın malı mı, Diyarbakır babanın malı mı? Böldürmeyeceğiz diyor. Yenikapı mitingine katılmıştı. Şimdi Kartal mitinglerine katılıyor. PKK'ya destek veren HDP'ye destek veren mitinglerde, teröristlere destek verenlerle kol kola miting yapıyorsun. Sen mi bu ülkeyi böldürmeyeceksin? Bu ülkenin birlik ve beraberliğinin teminatı olacaksın? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir ulusal güvenlik sorunu haline gelmiştir. Milli güvenlik sorunu haline gelmiştir Türkiye'de Kılıçdaroğlu. Türkiye'de bir milli güvenlik sorunu olarak Kemal Kılıçdaroğlu sorunu yaşanmaktadır. Şimdi HDP eş başkanları cezaevinde ama onlar orada rahat durabilirler Çünkü HDP eş başkanı gibi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dışarıda açıklamalar yapmakta, siyaset yapmaktadır. HDP'nin 3`üncü eş başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur.”

“Sen bana silah versen ne silah vermesen ne!”

Avusturya'nın Türkiye'ye silah satmayacağını açıklamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gül, “15 Temmuz'da tankın altına yatan, tankın önünde duran Sabriler varken, sen bana silah versen ne silah vermesen ne. Biz kendi tankımızı da kendi savaş uçağımızı da ve helikopterimizi de yapıyoruz. İşte rahatsızlık duydukları mesele bu. Türkiye onlar için bir pazar olmak zorunda. Onların emir kulu olmak zorunda. Onların istediği şekilde terbiye edilmek zorunda. Böyle bakıyorlar.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit -İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir