• DOLAR 32.55
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2425.916
  • ...

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik`in katılımıyla bir otelde toplantı gerçekleştirdi.

Vali Güngör Azim Tuna ve ESOB Başkanı M. Şefik Bakay`ın konuşma yaptığı toplantıda oda başkanları, sorun ve taleplerini Bakan Çelik`e iletti.

Bölgede yaşanan olayların Şanlıurfa`da olumsuz algı oluşturduğunu belirten Vali Tuna, bu algıyı esnafla görüşerek asgari düzeye indirmeye çalışacaklarını söyledi.

Şanlıurfa esnafının mesken sorunu olduğunu dile getiren ESOB Başkanı Bakay ise başka illerdeki esnaf ve sanatkârlar odalarıyla bu konuda protokol imzalayan TOKİ`nin kendilerine yardımcı olmasını istedi.

1985-2000 yılları arasında esnaf kaydı olup Bağ-Kur kaydı bulunmayan esnafın emekli olmadığını dile getiren Bakay, geçtiğimiz günlerde esnaf şurasında dile getirilip kararlar arasına alınan bu maddenin yasalaşmasını istediklerini belirtti.

Çocuk ve doğum hastanelerinin Eyyübiye Hastanesine taşınmasının il merkezinde halkı mağdur ettiğini ifade eden Bakay, şu an boşta olan binaların tekrar hastane olarak faaliyet göstermesini istediklerini dile getirdi.

Toplantı, oda başkanlarının konuşmalarıyla devam etti. (Osman Gülebak-İLKHA)