• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“COĞRAFYAMIZ ÖMERLERE MUHTAÇ!”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■İSMAİL DALKILIÇ

Peygamber Sevdalıları Platformu Kasım ayında, adalet ve inşa rehberi Hz Ömer`i gündemine taşıdı. Neredeyse her gün yüzlerce fidanını toprağa veren Müslümanların yaşadığı sorunların Ömervarî adalet ile giderilebileceğini dile getiren alim, akademisyen ve yazarlar, İslam birliğinin ve kardeşliğinin adalet üzerine tesis edilebileceğini dile getirdiler. Konuşmacılar, İkame edilecek bu adalet sisteminin öğretmeninin de Hz. Ömer olduğunu bildirdiler.

“FARUK-U ADİL HZ. ÖMER”

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Kasım Ayı Sahabe Ayı” etkinlikleri kapsamında “Faruk-u Adil Hz. Ömer” adıyla birçok yerde etkinlikler düzenlendi. Başta İstanbul, Diyarbakır, Batman, Gaziantep, Van ve Şanlıurfa olmak üzere Türkiye`nin birçok ilinde düzenlenen etkinliklerde Hz. Ömer`in kişiliği, adalet anlayışı ve devlet yöneticiliği üzerinde duruldu. Konuşmacıların ortak vurgusu, özellikle son dönemlerde İslam dünyasında yaşanan çatışmalara, dökülen mazlum kanlarına, dinmeyen feryatlara işaret edilerek ‘Coğrafyamızın Hz. Ömer gibi yöneticilere muhtaç` olduğuna dikkat çekildi. Hz. Ömer`in cahili bir ortamda yetişmesine rağmen, iman nuruyla yüceldiğine değinilen konuşmalarda, yeni nesillerin de Hz. Ömer gibi yetişmesi için gayret gösterilmesi gerektiğine işaret edildi.

YURDUN FARKLI YERLERİNDE YAPILAN KONUŞMALARDAN KESİTLER

Mehmet Şenlik (Diyarbakır)

“Hz. Ömer`in en büyük özelliği adaletidir. Hz. Ömer bu hassasiyetini hayatının her döneminde çok net bir şekilde ortaya koyuyordu. Hz. Ömer Cahiliye devrini, adetlerini ayaklar altına almıştır. Hz. Ömer`in kutsadığı tek bir şey var o da ‘La ilahe illallah` mücadelesidir. Hz. Ömer`in adaleti, şecaatı vardır. Hz. Ömer`in müminlere karşı müsamahası, kâfirlere karşı şiddeti vardır.”

Faysal Aslan (Van)

“Hz. Ömer`i anmak, anlamak hele bu çağda, bu yüzyılda, Müslüman liderlerinin kendi din kardeşlerinin kanını oluk oluk akıttığı bu zamanda, son derece önemlidir. İslam coğrafyası Hz. Ömerlere muhtaçtır. Hz Ömer`i tanımaya ve anlamaya muhtaçtır. Müslümanları güçlü kılan tek şey adalettir ve Müslümanları yeniden güçlü kılacak şey de yine adalettir. Hz. Ömer, hem Faruk`tur, hem de adildir.”

İsa Güvendik (İstanbul)

“Büyük devlet adamı ve adalet adamı Hz. Ömer`in kendi döneminde sayısız ilkleri vardır. İlkleri kim yapar, büyük adamlar yapar,  işini iyi bilenler yapar. Günümüz yöneticilerinin Hz. Ömer`in adaletinden alacakları birçok örnekler vardır. Yöneticiler, Hz. Ömer`i ya iyi tanıyacaklar, adaletle hükmedecekler, ya da Allah korusun zulmedecekler.”

Beşir Şimşek (Batman)

“Hz. Ömer`in fikri ve inancı topraklarımıza hâkim olmadığı için Müslümanların kanı dökülüyor. Bugün bizler Hz. Ömer`i güzel okusaydık, tanısaydık, anlasaydık ve akrabalarımıza anlatsaydık, bu topraklarda komünizm zihniyetinin zerre kadar yeşermesi mümkün değildi. Eğer bu gün bu topraklarda, evlatlarımızın arasında batıl zihniyetler kökleşmişse iyi bilelim ki Hz. Ömer`i tanımamaktandır.”

Abdulkadir Turan (Gaziantep)

“Hz. Ömer zayıf olanların adaletten ümit kesmesini, güçlü olanların ise adaleti bir kayırma mekanizması olarak görmesini, toplumun felaketi olarak görüyor. 21`inci yüzyılın ana problemi bu değil mi? Müslümanların da problemi bu. Adaletten ümit kesen zayıflar ve adalet mekanizmasını kayırma noktası olarak gören güçler… Biz biliyoruz ki, hangi sorunumuz BM`ye giderse mutlaka aleyhimizde sonuçlanır. BM`nin o konseyleri güçlü olanları kayırır.”

Cengiz Aydın (Şanlıurfa)

“Sadece burayı düşünmeyin, Afrika`yı, Arakan`ı düşünün. Birileri kendi müntesiplerini yücelttikçe yüceltir. Birileri başa gelir, kendilerine düşman olanları zelil eder; onlar hükmü ellerine geçirdikten sonra zulmetmeye başlar. Eğer bizler Hz. Ömer`in adaleti gibi bir adaletin hâkim olduğu bir toplumda yaşamak istiyorsak, çocuklarımızın böyle bir toplumda büyümesini istiyorsak Hz. Ömer`i, Ömer yapan sistemi istememiz ve getirmemiz lazımdır.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir