• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Mersin`de `Faruk`u Adil Hz. Ömer` programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Kasım ayını ‘Sahabe ayı` ilan etmesi nedeniyle Mersin İl Koordinatörlüğü tarafından "Faruk'u Adil Hz. Ömer" adlı bir program düzenlendi. Sunuculuğunu İsrafil Taştan`ın yaptığı program, Cihan Baran Hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programi Grup İhya, ilahi ve ezgiler seslendirdikten sonra, Zehra Akbaş adlı küçük kız çocuğunun okuduğu şiirlerle devam etti.

İlahiyatçı Mehmet Emre etkinlikte yaptığı konuşmada, Hz. Ömer‘in adil devlet başkanlığına değinerek, O`nun günümüz Müslümanları için güzel bir örnek olduğuna işaret etti.

Emre konuşmasında şunları söyledi:

“İçinde yaşadığımız toplumun halini göz önüne getirelim. İslam için yaptığımız her faaliyet aslında o örnekleri yakalama adına, içinde yaşadığımız topluma örnek Müslüman olma adına gösterdiğimiz gayretlerdir. Amacımızın da bu olması lazım. Nasıl örnek olunur işte bu yüzden sahabe-i kirama bakıyoruz, onlar nasıl bu ümmete örnek olmuşlar, bu din nasıl yaşanır? Allah`ın rızası nasıl kazanılır? Herkesin bir an önce gitmeye can attığı cennete nasıl gidilir? Sahabe-i kiram adeta hayatlarıyla, mücadeleleriyle sonradan gelecek mümin nesillere: ‘Ey bizden sonra bizim yolumuzu sürdüren Müslümanlar! Eğer sizin Allah rızası diye bir derdiniz varsa, eğer sizin ateşe düşmeyip Cennet`e gitmek gibi bir derdiniz varsa, bizim adım attığımız yolları takip edin ki, kavuşacağınız yer bizim gideceğimiz cennet olsun` diyorlar.” ifadelerini kullandı.

Hz. Ömer`in hilafeti boyunca adil bir devlet başkanlığı yaptığına işaret eden Emre şunları söyledi: “Bir gün Hz.Osman havanın çık sıcak olduğu bir günde çölde bir adamın koştuğunu görüyor ve ona yaklaşınca onun Hz. Ömer olduğunu görüyor. Ona  soruyor: ‘Ya Emirel mü`minin sen ne yapıyorsun bu sıcakta?` Hz.Ömer cevaben sadaka develerden iki tanesinin yavruları kaybolmuş onların peşinden koşturuyorum. Bulmak zorundayım ve bu develeri bulmazsam Allah (cc) ahirette bunların hesabını benden soracak.` diye cevap veriyor. Hz.Ömer sorumluğunun bilincinde olan ve tüm idarecilerin örnek alması gereken  bir devlet adamıydı.“ şeklinde konuştu.

Program Grup İhya`nın seslendirdiği ezglerin ardından sinevizyon gösterimi  ile devam ettikten sonra yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir