• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
324 `Genç çiftçiye` hayvanları teslim edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da bir dizi açılışa katılan Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 'Genç Çiftçi Projesi' kapsamında gerçekleştirilen büyükbaş hayvan teslim törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çelik, proje kapsamında büyükbaş hayvan almaya hak kazanan üreticilerin bunları sürüye dönüştürmesini istediğini söyledi.

Türkiye'nin et noktasında açığının bulunduğu belirten Çelik, "Hayvancılıkta da önemli düzenlemeler gerçekleştirdik. 'Biz hayvan ithalatı yapıyoruz, kırmızı et ihtiyacımızı ithal ederek karşılıyoruz bu yanlıştır' diyoruz, burada bir eksiklik var. Geliniz el birliği yapalım devlet olarak, hükümet olarak, bakanlık olarak biz üzerimize düşeni, siz de vatandaş olarak bu teşvikleri alarak üretime destek vererek, çabalayarak, hep beraber gayret ederek, bu hayvan açığımızı ortadan kaldıralım diyoruz. Şimdi Şanlıurfa'mızdan damızlık koç üretim merkezi yaptık, yani burada merkez kurulacak hangi ırk daha uygunsa bu coğrafya için bir merkez kurulacak ve bu merkezde küçükbaş hayvancılık yapmak isteyenler diledikleri kadar hayvanı temin etme imkanı elde edecekler." diye konuştu.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, büyükbaş hayvanların kurada ismi çıkan çiftçilere hayırlı olmasını diledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı ise, başvuruda bulunan 9 bin 946 üreticinden 6 bin 644 üreticinin başvurusunun onaylandığını bunlardan da 324 kişinin desteklemeden faydalanmaya hak kazandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hayvan almaya hak kazanan üreticilere belgelerini dağıttı. Proje kapsamında hak kazanan üreticiler ise mutlu olduklarını söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir