• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
`Şanlıurfa bölgenin en cazip illerinden birisi olacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik açılan ‘Hamarat Eller Çarşısı` açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Hamarat eller çarşısının sadece Şanlıurfa`da oturanlara değil gerek yurt içerisinde gerekse yurt dışından gelecek olan tüm yerli ve yabancı turistlere de hitap edeceğini belirten Çelik, Çarşının Şanlıurfa`nın tanıtımı acısından son derece önemli olduğunu söyledi. 

Planlı programlı bir şekilde bölgenin yeniden dizayn edildiğini ifade eden Çelik, “Aynı medeniyet havzamızda bulunan Şam`ın, Halep`in durumunu Şanlıurfa`da oturanların düşünmesi gerekmektedir. Bizim kardeş ülke şehirlerinin karşı karşıya bulunduğu ve orada olup bitenleri dikkatle izlememiz gerekmektedir. Planların projelerin neler olduğunu gelişen tüm olayların tesadüfî olmadığını hepimiz kulağımıza küpe etmemiz gerekmektedir. Olan bitenler rastgele olmamıştır. Bunlar plan dâhilinde olmuştur. Planlı programlı bir şekilde bölgenin yeniden dizaynı, bölgenin yeniden masanın başında cetvellerle çizilmesi ve bölgede yaşayan vatandaşlara dönük bir elbise biçilmeye çalışılıyor. Bunlara dikkat ederek bu bölgede yaşamı sürdürmemiz gerekiyor.” dedi.

“Üzerimize gelişlerine karşı tek çıkış yol beraber olmamızdır”

Türkiye`nin son dönemlerde bölgede almış olduğu inisiyatif ile yaşanan sorunların bir an önce bitmesi konusunda ciddi bir mesafe kat ettiğini söyleyen Çelik, “Yaşanan huzursuzluk böyle gitmeyecektir. Huzursuzluk sona erdiğinde görülecektir ki Şanlıurfa bölgenin en cazip illerinden birisi olacaktır. Üzerimize gelişlerine karşı tek ilacımız, tek çaremiz, tek çıkış yolumuz vardır.  O da bir ve beraber olmaktır. Bütün şer güçlerine karşı büyük bir direnişi göstermekten geçiyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hamarat Eller Çarşısının açılışını yaparak sergilenen eşyaları inceledi. (Ramazan Casuk-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir