• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Arakan`da vahşice katledilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din-Bir-Der Şanlıurfa Şubesi tarafından Cuma namazından sonra Balıklıgöl Platosunda Arakan`da vahşice katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdıktan sonra basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını okuyan Din-Bir-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Şakir Güven, Filistin, Suriye, Irak, Yemen, Libya, Keşmir, Afganistan ve Arakan`da Müslümanlarının seslerinin duyulmadığını söyledi.

Bugünün Müslümanlar için önemli bir gün olduğunu belirten Güven, “Bu mübarek mekânda ve mübarek zamanda bir araya geldik omuz omuza verdik. Rabbimize yöneldik gönlümüzde Allah aşkı peygamber sevgisi ve Kur'an sevdasıyla adeta pervane olduk bu aşkı bu sevdayı bu muhabbeti duyan hisseden herkese selam olsun.” dedi.

"Müslüman bu hâle neden düştü"

Arakanlı Müslümanların figanlarını duyulmadığını söyleyen Güven, “Filistin, Suriye, Irak, Yemen, Libya Keşmir, Afganistan ve vahşetin zirveye ulaştığı insanların diri diri ateşe atıldığı evlerinin, barklarının yakıldığı 'bizi kurtaracak Müslüman yok mu?' diyen Arakan Müslümanlarının figanlarını duymak ve hayvanlara reva görülmeyen zulüm ve işkencelerin arşı alaya titretmektedir. Bütün bunlar gözümüzün önünde cereyan ederken bizlerin Muhammed`in ümmeti olduğunu iddia ettiğimiz ve bu vahşeti yamyamlığı gözümüzün önüne getirmektir. Müslüman bu hâle neden düştü, ruh dünyamıza göz atmak mecburiyetindeyiz.”

Arakanlı Müslümanlar sadece Rabbim Allah'tır dediği için diri diri ateşe atlıyor

Filistin ve Kudüs`te ezanın susturulmak istendiğine dikkat çeken Güven, “Hani ümmetin askeri birliği, hani kültürel, siyasi ve ekonomik birliği. Ehli salip orta düşmanımız İslam derken senin tavrın nedir? Bütün bunları olmadan hangi fikirle istikbale ümitle bakıyorsun. Düşünün ve kendinize gelin. Netice olarak deriz ki, Filistin`de ve Kudüs`te mescidi Aksa`da ezanı Muhammedi susturulurken, Bangladeş`te Müslüman önderler darağacında sallandırılırken, Suriye, Irak ve Yemen`de Müslümanların oluk oluk kanı akıtılırken, Arakan`da sadece Müslüman olup rabbim Allah dediği için diri diri ateşe atılırken neredesiniz.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir