• DOLAR 32.491
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2435.322
  • ...
Van Cumhuriyet Başsavcısı basınla biraraya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haziran 2016 tarihinde Van’a atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bundan sonra Adalet Bakanlığı’nın kararıyla kentteki basına yazılı basın açıklamalarını yapacaklarını söyleyen Karişit, bugün Van Adliyesinde 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin de açıldığını duyurdu.

Kentteki basın mensuplarına geçmiş yıllarda gelişen olaylarla ilgili demeç vermediklerini hatırlatan, Karişit, “Adliyeciler olarak basın açıklaması yapma, basına bilgi verme konusunda geçmişten gelen bir soğukluk var. Adliyeci, savcı, başsavcı, hâkim çok basına konuşmaz ve bunu da idari makamlar yapar. Fakat son yıllarda Avrupa Birliği kapsamında da bakanlık böle bir karar aldı. Yargıyla ilgili konularda yargı mensupları basın açıklaması yapsın. Genelgede de bahsedilir bizler büyük oranda yazılı basın açıklaması şeklinde yapıyoruz.” dedi.

“Adliyemizde 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi kuruldu”

Van Adliyesi’nde 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesinin açılmasıyla ilgili kararın bugün yayınlanan Resmi Gazete'de yer aldığını dile getiren Karişit, “Adliyemizde 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi kuruldu. Bugün Resmi Gazete'de de yayınlandı. Bunun içinde de bir tane başkan, 2 hâkim odası, bir duruşma salonu ve kalem odası lazım. Bina aynı bina, artırma şansımız yok. Benim öğrendiğim kadarıyla bir blok daha düşünülüyormuş o yapılmamış.” şeklinde konuştu.

“Bölge Adliye Mahkemesinin faaliyete geçirilme durumu var”

Van Adliye binası arkasında inşaatı tamamlanmış istinat binasının Bölge Adliye Mahkemesi olarak, açılma durumunun olabileceğini de sözlerine ekleyen Karişit, devamla şunları kaydetti:

“Adliyemizde oda sıkıntısı var. İstinat binamız var Bölge Adliye Mahkemesi binası orası ve şu an boştur. Ama Bölge Adliye Mahkemesi’nin faaliyete geçirilme durumu da var. Ondan vazgeçilmiş ve yahut kapatılmış değildir. Sadece bu dönemde açılmadı. Bölge Adliye Mahkemesi açılmıyor olsaydı, belki o binayı talep edecektik.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)  









Bu haberler de ilginizi çekebilir