• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`da özel halk otobüslerini kimler kundaklıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde saat 22.00 sıralarında sahibi Cahit Karadaş tarafından park edilen özel halk otobüsü saat 04.30 sıralarında kundaklandı. Bu olayla, son bir hafta içerisinde kundaklanan halk otobüsü sayısı 3`e çıktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyım atandıktan sonra, belediyeye bağlı otobüsler kontak kapatmış, çalışmamışlardı. Tüm tehditlere rağmen özel halk otobüsleri ise çalışmalarına devam etmişti. Aradan kısa bir süre geçmesinin ardından kentte kamu hizmetinde bulunan toplu taşıma araçlarından özel halk otobüslerinin kundaklanması dikkat çekti. Artan kundaklama olayları diğer otobüs sahiplerini de kaygılandırıyor.

21 H 0024 otobüsünün yakıldığını polisin saat 05.10`da arayarak haber vermesinin ardından öğrendiğini söyleyen araç sahibi Cahit Karadaş, kayyım atamasından sonra araç yakma olaylarının başladığını dile getirdi.

“50-60 nüfus bu arabaya bakıyor, bunu neye dayanarak yapıyorlar amaçları nedir bilmiyorum”

Aracının yakıldığını öğrendikten sonra olay yerine gittiğini ve itfaiye tarafından müdahale edildiğini ifade eden Karadaş, “Saat 22.00 sıralarında arabayı buraya park ettim, eve gittim. Saat 05.10`da polisler beni aradı aracımın yakıldığı bilgisini bana verdiler. Bende apar topar koşarak geldim, tabi gelene kadar itfaiye de gelmişti, polis ekipleri de buradaydı. Nereden bakarsan 50-60 nüfus bu arabaya bakıyor. Bu insanları mağdur etmeye hiç kimsenin hakkı yok. Bunu neye dayanarak yapıyorlar, amaçları nedir, bilmiyorum. Kimseyle de bir alıp veremediğimiz yok, sorunum sıkıntım yok. Yapsa terörden başka kim yapacak.” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın da aralarında bulunduğu birçok milletvekilinin tutuklanmasından sonra bir hafta boyunca belediye araçlarının çalışmadığını anlatan Karadaş, özel halk otobüslerinin çalışmalarının da engellenmek istediğini söyledi.

“Biz çalışmaya mecburuz, ekmeğimizin peşindeyiz”

Belediye araçlarının çalışmadığından dolayı birilerinin Özel Halk Kooperatifine gelerek otobüslerin çalışmamasını söylediklerini belirten Karadaş, “Daha önce bu milletvekillerinin tutuklanmasından ve belediyeye kayyım atanmasından sonra, belediye araçları bir hafta çalışmadılar. Kooperatife belediye araçları çalışmıyor, siz niye çalışıyorsunuz demişler. Biz çalışmaya mecburuz, ekmeğimizin peşindeyiz. Kooperatifte onlara demiş bir araba değil 100 araba değil ben hangisini durdurayım, adam ekmeği için mecbur çalışacak. Benim kafama silah dayasalar ben yine mecbur çalışırım.” ifadelerini kullandı.

“Hiç kimsenin hakkı yok benim ekmeğime mani olmaya”

Zararının karşılanmasını isteyen Karadaş, aracını kundaklayanlardan davacı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Zararımın karşılanmasını istiyorum. Mağdur olan sonuçta benim ve devlet tarafından mağduriyetimin bir şekilde giderilmesini istiyorum. Bu olayın bir an önce açığa kavuşmasını istiyorum. Bu saatten sonra benim için kimin yaptığı önemli değil ben şikâyetçiyim, davacıyım. Allah onun belasını versin. Bugün bana yapıldı yarın başka bir arkadaşıma yapılır. Artık bunların son bulmasını istiyoruz. Benim canım yanmış başkasının canı yanmasın. Ben bir gün çalışmasam ikinci gün aç kalırım. Hiç kimsenin hakkı yok benim ekmeğime mani olmaya. Benim aracım 3`üncü araç oldu yakılan. Bu milletvekillerinin tutuklanmasından, kayyımın gelmesinden sonra bu olaylar başladı.” (Hüseyin Genel, Emrah Deniz- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir