• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Vanlı aşçı hünerleriyle 4 altın madalya kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Sağlık Müdürlüğü`nde aşçı olarak çalışan Zafer Öztürkçü, katıldığı Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu tarafından düzenlenen yarışmada hazırladığı kentte has 4 çeşit yemeği ile 4 altın madalya kazanarak birinci oldu.

Van ilini ve Sağlık İl Müdürlüğü`nü temsilen katıldığı yarışmada birinci olan Aşçı Öztürkçü`ye, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, teşekkür belgesi ve plaket verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü binasında düzenlenen etkinliğe eşi ve 4 çocuğuyla katılan Öztürkçü, aşçılığın sevgi işi olduğunu belirterek, sevgi katılmayan yemeklerde kesinlikle başarı elde edilmediğine dikkat çekti.

Yaklaşık 15 yıldır çalıştığı İl Sağlık Müdürlüğü`nde, hazırladığı yemekleriyle personelin takdirini kazanan Öztürkçü, düzenlenen etkinlikte basına konuşarak şu ifadeleri kullandı:

“Aşçılık sevgi işidir. Yemeğe sevgi katmıyorsanız, kesinlikle başarı elde edemezsiniz. Benim yaklaşık 21 yıldır mutfak tecrübem var. İl Sağlık Müdürlüğü`nde de yaklaşık 15 yıllık deneyimim vardır. Dışarıda festivallere, yemek yarışmalarına, öğrenci hazırlamalarında da aktifim. Bahsettiğim gibi kendime güvenim sonsuzdur. İnşallah uluslararası yemek yarışmalarında Van`ıma, kurumuma ve şahsım adına daha iyi madalyalar getireceğime eminim.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir