• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Diyarbakır`da 7 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde 2 gün önce başlayan operasyonların bilançosu hakkında yazılı açıklama yaptı.

Devam eden operasyonlarda biri yönetici olan 7 PKK`linin öldürüldüğünü belirtilen valilik açıklamasında, bir PKK`li ile bir işbirlikçinin sağ yakalandığına yer verildi.

Operasyonda bir uzman onbaşının hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, bombalı saldırıda kullanılacağı ileri sürülen 2 aracın ise ele geçirildiği belirtildi.

Valilik açıklamasında operasyon bilançosu şöyle sıralandı:

“9 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği, 19 adet Kaleşnikov Piyade Tüfeği Şarjörü, 13 bin 300 adet kaleşnikov piyade tüfeği mühimmatı, 7 bin 600 adet Bixi Makinalı Tüfek Mühimmatı, 65 adet roket atar sevk fişeği, bir adet M16 Piyade Tüfeği, 5 adet M16 Piyade Tüfeği Şarjörü, 3 adet tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, bir adet kurusıkı tabanca, 10 adet el bombası, 3 adet Yeasu marka sabit telsiz, 2 adet el telsizi, bir adet el bombası fünyesi,  11 adet piknik tüpü, 5 adet leşker kıyafeti,  Mayın/EYP yapımında kullanılan 250 kilogram amonyum nitrat, 22 adet Cobra el telsizi, 13 adet 100 gramlık jel patlayıcı, 7 adet jel patlayıcı kablo, 600 metre elektrik kablosu, 30 kg bobin tel ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi”

PKK`liler tarafından kaçırılıp bombalı araç yapımında kullanıldığı iddia edilen 2 aracın ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, araziye tuzaklanmış 3 adet bombanın yerinde imha edildiğine yer verildi.

Açıklamanın sonunda uyuşturucu ticareti yapmak suçundan aranan bir kişinin yakalandığı ve 3 bin 632 kilo toz esrar maddesi ile uyuşturucu madde imalinde kullanılan malzemelerin imha edildiği ifade edildi.

Öte yandan düzenlenen operasyonda öldürülen PKK`lilerin arasında İçişleri Bakanlığının bir milyon 500 bin liraya kadar varan para ödülüyle aranan mavi listede bulunan 'Azat' kod adlı Nevzat Gündüz`ün de olduğu öğrenildi. (İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir