• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
"Öğretmenlik peygamber mesleğidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘24 Kasım Öğretmenler Günü` dolayısıyla Gaziantep`e yeni atanan öğretmenlerle bir araya gelen Şahin, Öğretmenliğin sevgi, fedakarlık, emek ve gayretle yapılan bir meslek olduğuna dikkat çekti.

Özel bir otelde dün akşam düzenlenen programda kente yeni atanan 550 öğretmen ile yemekte bir araya gelen Şahin, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, Türkiye'de iyi insanların yetişmesi gerektiğinin altını çizerek, bir irfan topluluğunun oluşmasını istediklerinin belirtti.

“Salih evlat yetiştirme hedefinin ana motoru sizlersiniz”

Şahin, "Sizler öncüsünüz, lidersiniz, kuşatıcı ve kapsayıcısınız. Emanetimize sahip çıkıp, onları alıp çok güzel bir şekilde yetiştirip topluma, millete ve ailelere salih evlat yetiştirme hedefinin ana motoru sizlersiniz. Öğretmenlik, herhangi bir meslek değildir, olmaz da. Üzerinizdeki sorumluluk çok yüksek, bizler de bunun kıymetini biliyoruz.” dedi.

Türkiye'de iyi insanların yetişmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, bir irfan topluluğunun oluşmasını istediklerinin belirterek, “Bu yüzden sizin elinizdeki en güçlü sermaye olan çocuğu alıp, iyi insana götürme konusunda sizlere çok ihtiyacımız var. Matematik ve fiziği vermek çok kolay ama 'komşusu açken tok yatan bizden değildir', 'veren el alan elden üstündür' anlayışıyla iyi insan yetiştirmede de sizlere çok ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

“Okumanın kıymetini daha iyi anlamak durumundayız”

Terör ve terörizmin cehaletten beslendiğini ve bunun için eğitime yatırım yaptıklarını anlatan Şahin, "Ama bir tarafta eğittiğimiz insanının nasıl da bir terörist olacağını o gece biz gördük. 15 Temmuz'da, aklını kullanan, aklını kullanırken sorgulayan, kendisine verilen talimatı akıl süzgecinden geçirerek uygulayan bir nesle ne kadar ihtiyacımız olduğunu gördük. Bu yüzden bu tecrübelerle yeni Türkiye'yi inşa ederken siz öğretmenlere çok ihtiyacımız var. Özgür düşünen, hesap sorabilen ve aynı zamanda sorgulayan beyinler yetiştirmemiz gerekiyor. Bize ilk emir 'oku' diye geliyor. Okumanın kıymetini daha iyi anlamamız, hayat boyu bunu yaşamımızın bir parçası yapmak durumundayız. En iyi öğretmen biz olmak durumundayız. Dünyadaki en iyi öğretmenlerle yarışabilecek donanımlı ve dirençli ve özgüvenli olarak yetiştirmek durumundayız.” şeklinde konuştu.

Şahin, konuşmasının sonunda da Gaziantep`e yeni atanan öğretmenlere başarılar diledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir