• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
İŞKUR'dan özel sektöre 'İşbaşı Programı' desteği başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz yaptığı açıklamada, özel sektöre yönelik ‘İşbaşı Programı’ desteğinin başladığını duyurdu.

‘Haydi, Gençler İşbaşına’ projesinden daha önce 25 milyon TL özel sözleşme yapılarak 2 bin 66 genç katılımcının yararlandığını anımsatan Eviz, “İşbaşı Eğitim Programı dediğimiz projelerle gençler hem iş deneyimlerini çalışarak kazanmış oluyor, hem de ücretlerini İŞKUR’dan almış oluyorlar. Batman İŞKUR tarafından bu projelere ödenek tahsisi için gerekli çalışmalar yapılıp bu yıl kullanılmak üzere 9 milyon TL daha sözleşme imkânı sağlanmıştır. Bu ilave bütçeyle yaklaşık bin genç işsizimiz daha bu programlardan faydalanacaktır. 2016 yılında bu projeler için toplam 34 milyon TL’lik bütçenin, hükümet tarafından İŞKUR’a tahsisi  yapılmıştır.”  dedi.

Eviz, işverenler ve iş arayanlar açısından projeden yararlanmanın değiştiği bazı şartları şöyle sıraladı:

“Projeden yararlanma süresi 12 aydan 6 aya düşmüştür. İstidam garanti süresi 60 günden eğitim süresi kadar olmuştur. Katılımcı olarak sigortalı girişi olmayanlar veya en az 6 ay işsiz olanlar yararlanacaktır. İşverenler olarak daha önce İŞKUR’a başvuran işverenlerin İŞKUR’daki danışmanlarıyla irtibata geçmeleri gerekmektedir. Yeni başvuranlar da değerlendirilecektir. Daha önce İŞKUR ile yasal sorunu olan ve yükümlüğünü yerine getirmeyen işyerleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Engelli istihdamı olan işverenin, engelli açığını kapatmak şartıyla yararlanması mümkündür.”

Eviz, İŞKUR olarak istihdamın artırılması ve işverenlerin desteklenmesi konusunda proje çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir