• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
`Gençlerden yoksun bir hareket yok olmaya mahkûmdur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, bir davanın başarıya ulaşmasına en çok katkı sağlayanların gençler olduğuna dikkat çekerek, gençlerden yoksun bir hareketin tarihi süreç içerisinde yok olmaya mahkûm olduğuna dikkat çekti.

HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç bir dizi ziyaret için geldiği Mardin`in Midyat ilçesinde gençlerle bir araya geldi. Kılınç`a, HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ile partililer eşlik etti.

Kılınç beraberindeki partililerle önce Erişti Mahallesi (Tafo ) Medresesi müderrisi Şeyh Muhammed Işık`ı, Acırlı Mahallesi Muhtarı Arafat Akdoğan`ı ve Söğütlü Mahallesi`nde halkı ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanlığının tertiplediği programda bir seminer verdi.

Kılınç burada yaptığı konuşmada gençlerin bir dava ve siyasi hareket açısından rollerine dikkat çekti.

Bir davanın başarıya ulaşmasına en çok katkı sağlayanların gençler olduğunu belirten Kılınç, “Değerli gençler! Malumunuz her davanın, her hareketin özellikle siyasi yapılanmaların belki mayası ana kaynağı gençlerdir. Gençlerden yoksun, gençlik kollarından yoksun bir hareket tarihi süreç içerisinde yok olmaya mahkûmdur. İlk günden günümüze kadar İslam tarihinde bu yüce davanın ağır yükünü gençler kendi omuzlarında yükseltmişlerdir. İslam tarihine, insanlık tarihine baktığımızda; mesela Hz. Musa`nın hayatına bakın, Hz İsa ve Hz İbrahim (a.s.)`ın hayatlarına bakın. Tevhit mücadelesine başlarlarken, bu peygamberlerden kimisi 18-20 kimisi 20-25 yaşlarında iken tevhit mücadelesinin ağır yükünü omuzladılar ve kendi halklarının kurtuluşu için kendi dönemlerin de bir çığır açtılar. İslam tarihinde biz bunu görüyoruz. İlk İslam toplumunu oluşturan altın neslin geneli gençlerden müteşekkildi.” dedi.

Gençlerin topluma birer model olması gerektiğini ifade eden Kılınç,  “Özellikle bu günün gençleri daha çok kendi içinde bulundukları gençlere kendi içinde oldukları topluma model olmalılar. Ve bir model sunmalıdırlar. Çabaladıkça Allah-u Teala yolunuzu açar ama yok yerimizde oturursak kimse gelip kapımızı çalmaz ve kimse bize gelmez. Üstat Bediüzzaman hazretleri diyor ki; ihlâs yani samimiyet, fedakârlık, şerde dahi olsa mutlaka başarıya ulaşacaktır. Eğer Midyat`ta bugün 50 tane genç varsa ve ihlâsla çalışsalar inanın birkaç yıl içinde semeresini verir.” ifadelerini kullandı.

Gençlerden, HÜDA PAR Gençlik Kolları`nın çalışmalarında aktif olarak yer almalarını beklediklerini ifade eden Kılınç, “Biz, parti çalışmaları derken insanlara gidip İslam`ı anlatıyoruz. Biz, ‘gelin illa oyunuzu HÜDA PAR`a verin` demiyoruz. Islah olmanı istiyorum kardeşim. Oyunu kime veriyorsan ver, yeter ki kıbleye yönel, yeter ki Allah`ı ve Peygamberi tanı.” diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kılınç, HÜDA PAR olarak, eşitlikçi, herkesi kapsayan, her inanca saygılı, hürmetli bir anayasayı talep ettiklerini ifade etti. (Süleyman  Tunç- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir