• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bebeklerine Ömer Halisdemir ismini verdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te 7 yıl önce başlatılan “Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında, dünyaya gelen 60 bininci bebeğe 15 Temmuz darbe girişimi sırasında katledilen Astsubay Ömer Halisdemir`in ismi verildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 25 Aralık Mahallesi`nde ikamet eden Selma ve Fatih Demir çiftini ziyaret etti. Çiftçin, yeni doğan bebeğine Ömer Halisdemir ismini verdiğini dile getiren Tahmazoğlu, ailenin bu davranışını tebrik etti.

Tahmazoğlu, “Bebeğimiz hoş bir tevafuk ile dünyaya geldi. Biliyorsunuz, 15 Temmuz`da ülkemizde darbe girişimi oldu. Darbe teşebbüsüne millet olarak karşı koyduk. Bu darbede Özel Kuvvetler Komutanlığında bir askerimiz olan Ömer Halisdemir kahramanlığın simgesi oldu. Milletimiz Ömer Halisdemir ismine sahip çıkarak, doğan birçok çocuğa Ömer Halis ismini verdi. Selma ve Fatih çiftimiz de sağ olsun doğan çocuklarına Ömer Halis adını verdiler. Kendilerinin soy ismi Demir olduğu için bebeğimizin adı Ömer Halis Demir oldu. Allah hayırlı ömür nasip etsin.” dedi.

Duygularını paylaşan anne Selma Demir, “Çocuğumuzun adını Ömer Halis koyduğumuz için çok şanslıyız. Çünkü 15 Temmuz gecesi darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir oldu. Oğlumuza onun adını verdik.” ifadelerini kullandı.

Baba Fatih Demir ise oğluna Ömer Halisdemir'in adını vermekten mutluluk duyduğunu belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir