• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BÜ ile fen lisesi arasında işbirliği protokolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversitelerin “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması” projesinde pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi (BÜ), şehirde bulunan ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin üniversiteden faydalanabilmesi için işbirliği protokolleri yapıyor.

Bu kapsamda Bingöl Üniversitesi ile Bingöl TBMM Vakfı Fen Lisesi arasında bilimsel ve sosyal işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında yapılan protokolü değerlendiren Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitenin şehrin tamamına hitap eden bir kurum olmasını istediklerini söyledi. Bingöl`ün kalkınmasının, üniversitenin diğer kurumlarla birlikte çalışmasıyla olacağını belirten Çapak, protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Protokolde şu maddeler yer aldı:

Üniversite ve lise tarafından ulusal ve uluslararası proje önerileri hazırlanması, yürütülmesi, uluslararası programlara birlikte proje sunulması hususlarında taraflarca uygun görülen çerçeve ve kapsamda işbirliği yapılacak.

Üniversite`de ortaöğretime yönelik fen ve matematik alanları öğretmen yetiştirme programlarında öğretmenlik uygulaması ve okul deneyimi derslerine devam eden öğretmen adaylarının stajlarını taraflarca belirlenecek kapsam ve koşullarda lisede yapılmasına imkân verilecek.

Lise öğrencilerinin üniversitenin akademik ve araştırma birimlerini ziyaret etmesine ve birimlerde bulunan laboratuvarların kullanılmasına üniversite tarafından uygun görülen şartlarda imkân tanınacak.

Lise öğrencileri ve öğretmenleri, üniversite kütüphanesinden kitapları yerinde inceleyebilecekler.

Üniversite öğretim üyeleri tarafından fen lisesinde seminerler düzenlenecek.

Lise öğrencilerinin, üniversitenin düzenleyeceği bilim ve kültürel etkinliklere katılmalarına imkân sağlanacak.

Lisenin ihtiyaç duyabileceği öğretim süreçlerinin değerlendirilmesi, öğretim programının zenginleştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim-öğretim desteği sağlanması konularında üniversite tarafından uygun görülen şartlarda uzmanlık desteği sağlanacaktır.  Bu kapsamda üniversite öğretim elemanlarınca lisede taraflarca uygun görülecek koşullarda veri toplanabilecek, araştırma yapılabilecek. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir