• DOLAR 32.521
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2419.857
  • ...
Gaziantep`te kepenk kapatan 16 kişi gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği, PKK/KCK adına eylem ve faaliyette bulunan 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik eşzamanlı düzenlenen operasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, kepenk kapattığı belirtilen 16 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Gaziantep`in merkez Şahinbey ilçesinde  Vatan, Fırat, Güzelvadi ile Beybahçe mahallelerinde PKK`lilere yönelik daha önceden belirlenen 20 adrese bugün eşzamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Konu ile ilgili Valilikten yapılan açıklamada, PKK/KCK adına faaliyet yürüten basın-yayın organları vasıtasıyla sözde örgüt yöneticilerinin, iş yerlerinin kepenklerini kapattırarak halkın sokağa dökülmesi ve başkaldırı tarzı kanunsuz gösteriler düzenlenmesi yönündeki talimatları doğrultusunda kepenk kapatan 16 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Gaziantep Emniyet Müdürlüğünce PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunan 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik, Terörle Mücadele, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 250 personelin katıldığı, DRONE'la havadan görüntü alınarak, "TOMA, Ural ve Shortland" gibi zırhlı ekip araçları kullanılarak eş zamanlı operasyon yapıldı.”denildi.

Açıklamada, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 5 tabanca ve çok sayıda mermi, 1 kuru sıkı tabanca, 1 av tüfeği, 2 pala diye tabir edilen bıçak, çok sayıda PKK/KCK içerikli kitap, dergi, fotoğraf, bez parçaları ve örgütsel dokümanlarla elektronik cihazların ele geçirildiği belirtildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir