• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Irak`ta DAEŞ saldırısı: 80 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak'ın Babil vilayetinin doğusundaki Şomli kazasında benzin istasyonuna bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda en az 80 kişi öldü. Ölü ve yaralılar arasında Kerbela`daki Erbain etkinliğinden dolayı ülkede bulunan İran vatandaşları da bulunuyor. AFP`ye konuşan yerel yetkililer, ölenlerin çoğunun İranlı olduğunu ifade etti.

Saldırıyı DAEŞ üstlendi. Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, saldırıda 500 litre amonyum nitrat kullanıldığı duyuruldu.

Saldırının gerçekleştirildiği Şomli, Babil kent merkezi Hille'ye yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Hicri takvime göre Aşura Günü'nden 40 gün sonraya denk gelen safer ayının 20'nci günündeki anma etkinliklerine "Erbain törenleri" adı veriliyor.

Türkiye Dışişleri`nden kınama

Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bağdat'ın güneyinde Hille şehri yakınlarında Kerbela'dan dönen Şii hacıları hedef alan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiye, din, mezhep ve etnik köken gözetmeksizin bölgemizi tehdit eden terör örgütleri ve teröristlerle mücadelede Irak hükümetiyle işbirliği ve dayanışma içinde olmaya devam edecektir." 

Bu haberler de ilginizi çekebilir