• DOLAR 32.532
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2483.801
  • ...
`Diyarbakır`ın sadece karpuzla anılmasını istemiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilan edilen "Kasım Ayı Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun ve beraberindekiler, Hz. Süleyman ve 27 şehit sahabenin kabrini ziyaret etti.

Hz. Süleyman ve 27 şehit sahabe kabirlerini ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulunan HÜDAR PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilan edilen "Kasım Ayının Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında sahabelerin kabirlerini ziyaret ettiklerini söyledi.

Diyarbakır`da bulunan sahabelerin birçok şehirden fazla olduğunu belirten Dursun, “Hz. Ömer döneminde fethedilen Diyarbakır sadece karpuzla veya başka bir şeyle anılmamasını istiyoruz.  Sahabelerin misyonu, anlayışı ve o güzel ahlaklarıyla anılmasını istiyoruz. Nitekim burada rivayetlere göre 500`den fazla sahabenin yattığı söyleniyor. Hz. İyaz Bin Ganem komutasında, Halid Bin Velid'in de komutanlığını yaptığı bir ordu ile sahabeler Peygamber Efendimizin vefatından 6 yıl sonra buraya gelip bu şehri fethediyorlar. Buradaki insanlar sahabelere gönüllerini açıyorlar.  Kılıç zoru kullanmadan Müslüman oluyorlar ve onlar vesilesiyle bizler de İslam ile şerefleniyoruz.” dedi.

Ailelerin çocuklarını sahabe misyonuyla büyütmesi gerektiğini ifade eden Dursun, “Nasıl ki gençler arasında popüler olan futbolcuları övünerek anlatılıyorsa bizlerde sahabelerin isimlerini öğrenip onları anlatmalı ve kendi hayatımıza tatbik etmeliyiz. Aileler kendi çocuklarını sahabe misyonu ve anlayışı büyütsünler. Çocuklarına sahabelerini anlatarak ‘sizde Hz. Ömer, Muaz ve Musap bin Ümeyr gibi olun kapı kapı dolaşın ve insanlara İslami anlatın ve bunu yapmamız gerekiyor. Bunu yaparsak birçok kötülüğü def ederiz ve kardeşliğimiz pekişir.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, M. Sıddık Bilge-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir