• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Öğretmen olmak aydınlatmaktır ama aydınlattıkça yok olan değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Muş Öğretmenevi Konferans Salonunda, Muş Güzel Sanatlar Lisesi tarafından bir program gerçekleştirildi. Programa Muş Valisi Seddar Yavuz, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Muş`un en genç öğretmeni Ayşenur Topaloğlu, öğretmenin etrafını aydınlattığını belirterek, “Öğretmen bir mum gibidir deniliyor. Evet, aydınlatmaktır öğretmen olmak, ama aydınlattıkça yok olan değildir. Aydınlattığı her yerde çoğalmak birken bin olmaktır. Öğrencilerin derslerine girerek, onların eğitimine katkı sağlamak, geleceğin Mimar Sinanlarını, Fatihlerini yetiştirmek kadar kutsal bir görev yoktur.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra programda konuşan Muş Valisi Seddar Yavuz ise “Eğitim, insan davranışlarındaki olumlu değişikliklerdir. Aksi halde insan davranışlarında olumlu yönde değişiklikler olmuyorsa yaptığımız eğitimin tekrar sorgulanması gerekir. Eğitim; insanlara aynı zamanda incelik, nezaket ve zarafet öğretir. Eğer bunları öğretmiyorsa o eğitimde de sorun vardır. Eğer kalplerimiz yumuşamıyorsa, merhamet ve şefkat duygularımız gelişmiyorsa yine eğitim sistemimizde bir sorun var demektir. Dolayısıyla eğitime sadece insanların bilgi yüklendiği ve bilgiyi de taşıdığı bir anlayışla bakacak olursak bugün dünya üzerinde yaşadığımız sorunla karşılaşırız.” dedi.

Öğretmenlerden bir isteğinin olduğunu söyleyen Vali Yavuz, “Öğretmenlerimizden isteğim, öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin önünde bir rehber ve bir ışık olarak; milli ve manevi değerlerimizi yaşatarak,  gelişen ve değişen dünyada hızla üretilen bilim ve teknolojiye ayak uydurarak, her alanda bir adım önde olmak için gayret göstermeleridir.” şeklinde konuştu.

Program yeni öğretmelerin yemin töreni ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin müzik dinletisinden sonra son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir