• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
Yazık!.. Bu Adam Mebus!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’i ‘yılın siyasetçisi’ seçti. Genç’e ödülü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından verildi. Ödül töreninde bir konuşma yapan Kamer Genç devletin zirvesindekilere ağır ifadeler kullandı.

Eskişehir’de Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin 17. kuruluş ve Uğur Mumcu’yu anma etkinliği düzenlendi. Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törende Genç, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan için ağır ifadeler kullandı. “Çankaya’nın tepesinde bir Abdullah Gül oturuyor” diyen genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdiye kadar ne ona Cumhurbaşkanı demişim, ne de Erdoğan’a Başbakan demişim.

Çünkü onlar o makamların gerektirdiği nitelikleri taşıyan insanlar değil. Cumhurbaşkanı çıkıp diyor ki, (Benim görev sürem 7 yıl. Anayasa değişikliği yapıldı. Referanduma da gidildi. İktidarın esas yetkisi kimde, halkta? Halk diyor ki, (Arkadaş Cumhurbaşkanını ben seçiyorum.) Şimdiki Anayasa’da Cumhurbaşkanını seçme yetkisinin halkta olduğu belli. AK Parti bir kanunla anayasayı değiştirecek nitelikte bir düzenleme yapıyor. Abdullah Gül’de diyor ki, (Anayasa benim menfaatim olduğu zaman dinlemem diyor.)”

“CEMİL ÇİÇEK SEN KİMSİN YAHU?”

Türkiye’de faşist, dikta rejiminin olduğunu, bunu inkar etmemek gerektiğini ileri süren Genç, şöyle konuştu: “Şimdi bir Cemil Çiçek gelmiş, Meclis başkanlığına oturmuş. Verdiğimiz soru önergelerini, gensoruları işleme koymadan bize geri gönderiyor. Ya Cemil Çiçek sen kimsin yahu? Meclis’in yetkisini alıyor arkadaş. Şimdi Tayyip Erdoğan, Sayın Genel Başkanımıza, (Sen bu şekilde hareket edersen alnını öperim) dedi. O da, (senin dudakların lanetli dedi. Alnımı senin dudaklarına öptürmem) dedi.

Ben de bunun üzerine bir soru önergesi verdim. Tayyip Bey, (Sen insanların organlarının lanetli olup olmadığını nereden öğrendin. Bilim tahsili mi yaptın? Bu tahsili nerde yaptın. Bunları söyle) dedim. Soru önergemi geri çevirdiler. Ya böyle iş olur mu? Parlamento’da milletvekilinin çıkıp konuşma hakkını ellerinden aldılar. Bir Anayasa değişikliği peşinde koşturuyorlar. Amaç memlekette dikta rejimini ayakta tutmak. Bu Cemil Çiçek’te bu dikta, faşist yönetimin etrafında kendi o Meclis Başkanlığı makamını kullanarak çok geniş, kalın mayınlar döşemek durumunda kalıyor. Bunları yıkmamız lazım.”

BÜYÜKERŞEN’DEN GENÇ’E, SAKSISIZ ÇİÇEK


Gecede, CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Kamer Genç’e ‘yılın siyasetçisi’ ödülünü verirken bir buket de çiçek takdim etti. Bu sırada, ilginç bir diyalog yaşandı. Genç’in 13 yıl önce bir dansözle yakalandığı iddiası üzerine konuyu kedisine soran gazetecilere söylediği “Ben oğlumun evinde çiçekleri suladım” sözlerine atıfta bulunurcasına Büyükerşen, çiçeği Genç’e göstererek, ‘saksısız’ dedi. Bu sözler üzerine Genç ve salondakiler kahkahaya boğuldu.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Osmanlı Devleti’ni ve yaptığı hizmetleri eleştirdi, camiler yapmasına tepki gösterdi. Türkiye’de Osmanlıya dönüş olduğunu, bunun durdurulması gerektiğine işaret eden Genç, halkın oyuyla seçilen iktidarı düşmana benzetti ve bunların 1920’lerdeki yabancı düşmanlardan daha tehlikeli olduğunu ileri sürdü. Genç; “Artık Osmanlı’ya dönüş yapıyorlar, ülkede yatırım yok.

Ne yapıyorlar? Camiler yapıyorlar. Osmanlı devleti de camiler yaptı. Ama ne oldu?” dedi. Genç, Başbakan’ın tek partili dönemi eleştirdiğini belirtirken, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın babasının da CHP’li olduğunu iddia etti.

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir