• DOLAR 32.331
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2295.726
  • ...
SON DAKİKA
'Pilot Üniversite Projesi' masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında Tarım ve havza bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi’nde konunun tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

İl Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapılan toplantıda, projenin Bingöl ve bölgeye maksimum katkısının nasıl olacağı hususu masaya yatırıldı.

Toplantıya Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Olgun ve Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Genel Sekreter Doç. Dr. Abdullah Taşkesen, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ramazan Solmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir, FKA Temsilcisi İsa Telimen, Bilim Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan ve İl özel İdaresinin temsilcileri katıldı.

Bingöl merkezli bölgesel kalkınmanın nasıl olacağı hususunun istişare edildiği toplantıda fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl Üniversitesinin bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilecek ve desteklenecek 5 yükseköğretim kurumundan biri olarak seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bingöl Üniversitesinin 5 pilot üniversiteden biri olması sebebiyle yapılan ön çalışmada hem akademik hem de bürokratik kurum temsilcileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Vali Köşger, "Bingöl Üniversitesinin bölgesel, tarımsal ve havza bazlı kalkınmada pilot üniversite olması hasebiyle ne tür çalışmalar yapılabileceği konusunda bir çerçeve çizdik. Bu, yapılacak seri toplantıların ilki oldu. Çok önemli, çok verimli bir toplantı oldu. İnşallah Bingöl'ü hem bölgesinde hem de Türkiye'de model bir il haline getirmeye çalışıyoruz. Bingöl Üniversitesi de bu misyonun ifasında çok önemli bir rol üstlenecek." dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise konuşmasında projeden maksimum verim elde edip ve projeyi toplumsal faydaya dönüştürerek, Bingöl başta olmak üzere bölgede somut bir değişim oluşturmak istediklerini söyledi. 

Toplantıda belirtilen fikirlerin altını doldurup önümüzdeki günlerde benzer toplantılar yapacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Çapak, "Amacımız sadece Bingöl'e katkı sunmak değil bölgemize katkı sağlamak. Üniversitemizin bu konuda öncü rol üstlenerek bunu en iyi şekilde yürüteceğini düşünüyoruz. Proje odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem üniversitemizin, hem ilimizin, hem de bölgemizin farklı konularda öne çıkarılmasını hedefliyoruz. Yol haritamızı belirleyip, projenin Bingöl’ümüze ve bölgeye getireceği faydayı maksimum seviyeye çıkarmak bizim en önemli görevimiz olacak." diye konuştu.

Prof. Dr. Çapak, önümüzdeki günlerde STK’lar, diğer kamu kurumları ve akademisyenlerin de katılacağı toplantılar gerçekleştireceklerini de belirtti. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir