• DOLAR 32.519
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2489.941
  • ...
Öğrencilere ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de 22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle diş tarama programı yapıldı.

Gerçekleşen programda, Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı ağız ve diş sağlığı merkezi personelleri tarafından öğrencilere ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi verildi.

Programda, öğrencilere sağlıklı bir yaşamın ağız ve diş sağlığıyla başladığı, bu nedenle ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin vücut sağlığını da etkilediği anlatıldı.

Diş çürükleri ile dişeti hastalıklarının; kalp- damar hastalıkları, kronik solunum yolları hastalıkları, mide-bağırsak hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi ve şeker hastalığı risklerini arttırdıkları anlatılan programda, öğrencilere bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtilerinin ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerini düzenli aralıklarla yaptırmaları gerektiği söylendi.

Bingöl Mevlana Anadolu Lisesinde düzenlenen programa katılan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger,  öğrencilerle bir süre sohbet ederek,  daha sonra öğrencilere diş fırçası ve diş macunlarını hediye etti.

Programda yaptığı konuşmasında Diş Hekimleri gününü de kutlayan Vali Köşger, “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası vesilesiyle bugün bir araya geldik.  Ülke çapında tüm okullarımızda diş tarama çalışması yürütülüyor. Özellikle korucu hekimliğin bir göstergesi olarak, okullarımızda çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı sağlamaya yönelik diş macunu ve diş fırçası dağıtımı gerçekleştirdik. Öğrencilerimize dişlerin nasıl fırçalanacağı ile ilgili bilgiler verildi, öğrencilerimiz ağız ve diş taramasından geçirildi. Bingöl’de ilçelerimiz de dahil 40’a yakın diş hekimimiz var. Devletimiz koruyucu hekimlik konusunda çok hassasiyet gösteriyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlılık geliştirmelerini umuyoruz. Bu haftanın ağız ve diş sağlığında bilinçlenmeye katkı sağlamasını diliyorum. Sağlık ağızdan başlıyor. Ağız ve diş sağlığı çok önemli, dişlerimizi ağrımadan doktora gitmemizde fayda var. Bu vesile ile diş hekimlerimizin de Diş Hekimleri Gününü kutluyorum.” diye konuştu.

Öte yandan, Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından 22-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münasebetiyle ilimizde 810 öğrenciye ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı. Öğrencilere broşür, diş fırçası ve diş macunu hediye edildi. Hafta boyunca 600 öğrenciye daha ağız ve diş sağlığı taraması yapılması, broşür, diş fırçası ve diş macunu hediye edileceği belirtildi. (İLKHA)  











Bu haberler de ilginizi çekebilir