• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan AP`ye sert mesaj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Birliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosuna (AP) yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Avrupa Parlamentosunda AB'nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini sonlandırmasını öngören karar tasarısı ile ilgili yarın yapılacak oylamaya dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik müzakereleri için oylama yapacaklarmış. Peşinen ifade etmek isterim ki, şu anda buradan söylüyorum, ekranları başında izleyen tüm dünyaya sesleniyorum; Sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur." dedi.  

Konuşmasında, "15 Temmuz gecesi demokrasi ve istiklali için canlarını ortaya koymuş bir milletin iradesini hiçbir terazinin tartamayacağını" ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkenin istikrar ve istikbal mücadelesi, orada ellerin havaya kalkıp inmesiyle kesintiye uğrayacak değildir." diye belirtti.

Erdoğan, "Bu oylamanın siyasi bir bağlayıcılığı olmasa da açıkçası verilmek istenen mesajı benim hazmetmem mümkün değildir. Avrupa Parlamentosunun böyle bir oylamaya gitmeye tevessül etmesi dahi terör örgütlerine kol kanat gerdiğinin, onların yanında saf tuttuğunun ifadesidir." diye konuştu.

Oylama perşembe günü

Avrupa Parlamentosundaki siyasi gruplar AB'nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini durdurmasını isteyen bir metni perşembe günü oylamaya hazırlanıyor.

Ancak metinde hangi ifadelerin kullanılacağına ilişkin uzlaşma henüz sağlanabilmiş değil. Taslak genel kuruldan geçerse AP, Ankara ile üyelik müzakerelerinin başladığı 2005 yılından bu yana ilk defa bu sürecin dondurulması yönünde karar almış olacak. Kararın hukuksal bağlayıcılığı ise bulunmuyor. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir