• DOLAR 32.585
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2428.8
  • ...
`Göçük altındaki iki kardeşimize bugün ulaşabiliriz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçileri arama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 7 işçi göçükten çıkarılırken, 9 işçiyi arama-kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

16 kişinin göçük altında kaldığı maden ocağı alanında göçük altında kalan işçi yakınlarına çalışmalar hakkında bilgi veren AFAD Başkan Vekili Bilden, toprak altında kalan bazı işçilere bugün ulaşmayı ümit ettiklerini söyledi.

Toprak altında kalan işçileri çıkarmak için çok yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirten Bilden, çalışma sahasının zor bir alan olduğunu ifade etti.

Bilden, “Dün gece bir ya da iki kardeşimize ulaşabileceğimizi düşünüyorduk ama maalesef ulaşamadık. Çok yoğun bir araç sahada çalışıyor. 12 tane ekskavatör, 3 tane dozer, bir tane loder, 30 tane de kamyon çalışıyor. Her gün bir iki araç sayımızı artırıyoruz, zorluyoruz. Tabi iş güvenliği açısından da bir sorun oluşmaması lazım. Alan çok zor bir alan.” dedi.

Bilden, “İnşallah bugün tekrar öğleden sonrayı bulduğumuzda bir, iki kardeşimize ulaşırız diye düşünüyorum. İnşallah en kısa sürede kardeşlerimize ulaşırız. 24 saat esaslı çalışmamız yapılıyor. 100`ün üzerinde şu an burada AFAD uzmanı var. Kızılay, Sağlık Bakanlığı, güvenlik birimleri, firmanın operatörleri, mühendisleri var.” diye konuştu.

Daha sonra arama-kurtarma çalışmanın yapıldığı alana geçen AFAD Başkan Vekili Bilden, burada çalışmalar hakkında ailelere, detaylı bilgi aktardı.

Bilden`e, çalışmanın yetersiz olduğunu aktaran işçilerin yakınları, umutlarını devam ettiğini ancak çalışmaların hızlandırılarak işçilerin bir an önce göçük altından çıkarılmalarını ifade ettiler. (M.Fatih Akgül, Hüseyin Genel- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir