• DOLAR 32.497
  • EURO 34.609
  • ALTIN 2476.222
  • ...
`SGK borcu yapılandırmasında 32 milyar TL`ye ulaştık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde 16 kişinin göçük altında kaldığı maden ocağı alanına yaptığı ziyaret sonrası Batman`a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı İl Değerlendirme Toplantısı öncesi basın mensuplarını sorularını cevapladı.

Bölgeye geliş nedenlerinin Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki açık maden alanındaki heyelan sonucu oluşan kaza neticesinde toprak altında kalan 16 çalışanın kurtarılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları değerlendirmek olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, göçük altında kalanları arama-kurtarma çalışmalarını aralıksız devam ettiğini söyledi.

Dün maden bölgesinde incelemelerde bulunduğunu aktaran Bakan Müezzinoğlu, “6 çalışanımız toprak altından çıkartılmıştı. Dün itibarıyla de bir çalışanımız daha çıkartılmıştı. 'Kurtarılmıştı` kelimesi arzumuz olan kelime ama ne yazık ki cansız bedenlerini toprak altından çıkartmıştık. Şu anda 9 çalışanımız toprak altında. Ümit ediyoruz geri kalan 9 çalışanımızda en kısa sürede ulaşılabilsin. Umudumuz minimum da olsa umudumuzu kaybetmiyoruz. Takdire teslim olmak gibi bir durumumuz var. Ama zor koşullarda da olsa bir an önce ulaşma çalışmalarının da tamamlanmasını arzu ediyoruz. Hava koşulları da müsaade edemiyor inşallah bugün yarın çalışmalarda olumlu neticeler alırız diye temenni ediyoruz.” dedi.

“Hatası, ihmali, yanlışı ve kusuru olan kim varsa bu anlamda da gerekli tespitler yapılacak”

Müezzinoğlu, “Gönül istiyor ki hiç kazalar olmasın. Bize düşen de bir taraftan kaza sonuçları biran önce normalleştirmek diğer taraftan da hatası, ihmali, yanlışı ve kusuru olan kim varsa bu anlamda da gerekli tespitleri yapmak. Gerek teftiş kurullarımız gerekse uzmanlar bu anlamda da çalışmalarına devam ettiriyorlar.” diye konuştu.

“SGK borçları yapılandırılmasında 32 milyar 150 milyon TL`ye ulaştık”

SGK borçları yapılandırmasına ilişkin sorulan bir soruya Bakan Müezzinoğlu, şöyle yanıt verdi: “Yapılandırmayla ilgili son iki gün. 25 Kasım müracaatların bittiği son gündür. Bugüne kadar 32 milyar 150 milyon gibi bir rakama ulaştık. Yapılandırmada 35 milyarın üzerindeki bir rakama, inşallah son iki günde de borçlu mükelleflerimiz müracaatlarını yaparlar da bu büyük imkandan istifade ederlerse inanıyorum ki SGK olarak biz arzu ettiğimiz tahsilatı yakalamış olacağız. Borçlarımız borç yükünü planlayarak ve bu avantajdan istifade ederek borç yükünden kurtulmuş olacaklar. İnşallah son iki günüde tüm borçlularımız iyi değerlendirirler. Bu anlamda gerek maliyenin gerek bizim SGK'nın alacakları konusundaki vatandaşın yükünü azaltacak. Faiz ve diğer yüklerden kurtaracak. Bu yapılandırma mükelleflerimizde hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“Doğmamış çocuğa bez veya don biçilmez”

Yeni anayasaya ilişkin olası referandum tartışmalarına değinen Müezzinoğlu, “Rahmetli Demirel'in bir sözü vardır. 'Doğmamış çocuğa bez veya don biçilmez' diye henüz daha çocuğun varlığı da görüşme aşamasında sonra ne zaman doğacak bakarız.” ifadelerini kullandı.

İl Değerlendirme Toplantısı, basına kapalı bir şekilde devam etti. (M. Sait Çelik- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir