• DOLAR 32.521
  • EURO 34.576
  • ALTIN 2494.106
  • ...
`Yetkililer mağduriyetimiz karşısında empati yapsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde sivillerin yoğunlukta olduğu bölgede PKK`nin bombalı araçla düzenlediği saldırıda kiracısı olduğu evin, eşyalarıyla birlikte hasar görmesi sonucu mağdur olan Yusuf Okçu`nun, adresinin resmiyette bu evde gözükmemesi gerekçesiyle zararı karşılanmadı. Duruma tepki gösteren Okçu, zararının karşılanmasını istedi.

PKK`nin Sur ilçesinde sokaklarda çukur kazıp, barikat kurmasının ardından meydana gelen çatışmalar ve ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle ailesiyle beraber Bağlar`a taşınan Yusuf Okçu, burada PKK`nin düzenlediği bombalı araç saldırısında ikinci mağduriyeti yaşadı.

Bombalı saldırıda kiracısı olduğu evin içindeki eşyalarla birlikte hasar gördüğünü söyleyen Okçu, hasar tespit komisyonunun, zararını karşılamadığı için bir kez daha mağdur olduğunu ifade etti.

Sur`da yaşanan çatışmalardan dolayı Dabanoğlu Mahallesi`nde bulunan evini bırakıp göç ettiğini söyleyen Okçu, kısıtlı imkanlarla Bağlar`da kiraya girdiklerini hatırlattı.

Okçu, “Bu terör olaylarından çok mağdur olduk. Eşyalarımız gitti ve evimizden olduk. Geldik burada ev tuttuk. Burada akrabaların, eş, dostun yardımıyla biraz eşya kendimize topladık. İşte bu patlamada da mağdur olduk. Bulunduğum evin kapı, pencere ve eşyaları zarar gördü. Kapı ve pencere olmadığı ve hava soğuk olduğu için evimi buradan da taşıdım.” dedi.

“Büyük bir mağduriyet yaşadım, 5 bin liralık zararım oldu”

Valiliğe hasarının giderilmesi için başvurduğunu ifade eden Okçu, “Adresimiz burada gözükmediği için herhangi yardım alamadım. Onun için büyük bir mağduriyet yaşadım. 5 bin liralık zararım oldu. 5 öğrencim var. Sur`da iken servis parası ve kira derdim yoktu. Şimdi burada çocuklara servis tutmuşuz, ev kirası, doğalgaz, elektrik ve su faturaları ödüyoruz ancak çok zorlanıyoruz. İŞKUR`da da işim sonlandı. Şu an işsizim. Tekrar kira yardımı için başvuru yapacağım, bakalım ne olacak.” ifadelerini kullandı.

“Bizim suçumuz, günahımız neydi?”

Yetkililere mağduriyetinin giderilmesi için çağrıda bulunan Okçu sözlerine şöyle devam etti:

“Yetkililer kendilerini bizim yerimize koysunlar. Bu yaşadığımız mağduriyet karşısında bir empati yapsalar, bizi iyi anlarlar. Bizim suçumuz, günahımız neydi? Allah bu terör olaylarını yapanları kahretsin.”

4 Kasım Cuma günü Çevik Kuvvet Binasına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 378 kişi ise yaralanmıştı. Patlamada birçok apartman, ev, işyeri ve araç zarar görmüştü. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir