• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Yurt genelinde FETÖ operasyonları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 23 Kasım Çarşamba gününe dair haberler.

KARAMAN MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 GÖZALTI

Karaman'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında aralarında adliye çalışanlarının da bulunduğu 23 şüpheliden 10'u gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik Karaman merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 23 kişiden şu ana kadar 10'unu evlerinde gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 13 kişi için yakalama çalışmaları başlatıldı. Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 10 kişi Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerin tamamına yakınının ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi. 

ADANA'DA 8 KİŞİ TUTUKLANDI

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasına yönelik adliyeye sevk edilen 'Kimse Yok Mu Derneği' Adana Şubesi yöneticisi 5'i kadın 19 kişiden, 8'i tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 16 Kasım günü şafak vakti operasyon başlattı. Operasyonda eş zamanlı olarak 20 adrese girilirken, FETÖ'nün dernek ayağı olduğu ileri sürülen Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube yöneticileri, 5'i kadın 19 kişi gözaltına alındı. Zanlılar arasında, iş adamı, avukat, mühendis, aile ve sosyal politikalarda görevli şahıslarında olduğu öğrenildi. 7 gün boyunca sorgulandıktan sonra zanlılardan 2 kişi serbest kalırken 17 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu kişilerden Muharrem B., Hüseyin Ç., Ayhan A., Ahmet G., Ömer G., Ali A., Ahmet E., Ülker A. tutuklanırken, Şeyda A., Süleyman Sami Ö., Ruhsan G., Rabiye K., Osman A., Hayriye E., Basri T., Erol K. ve Abdurrahman Tekin İ.'ye adli kontrol ve yurt dışı yasağı konuldu. 

UŞAK'TA 20 KİŞ GÖZALTINA ALINDI

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 20 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖnün darbe girişimi sonrası sürdürülen soruşturmaya ilişkin Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 13ü öğretmen 20 şüpheli, gözaltına alındı. Uşak Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

Zanlıların bazılarının, sosyal paylaşım siteleri üzerinden "algı operasyonu" yaparak, halk içinde FETÖye eleman toplama faaliyetinde bulunduğu iddia edildi. (AA)

DENİZLİ'DE 28 KİŞİ TUTUKLANDI

Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 29 şüpheliden 28'i tutuklandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye maddi destek sağladıkları ileri sürülen iş adamlarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 55 zanlıdan 29'u adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden 28'i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, soruşturma kapsamında 4 hafta önce düzenlenen operasyonda da 89 zanlı gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen 34 şüpheliden 33'ü cezaevine gönderilmişti. Denizli'de tutuklu sayası 61'e yükseldi. 

ELAZIĞ MERKEZLİ OPERASYONLARDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Elazığ merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. 

MUĞLA'DA HAVA KUVVETLERİ ÜSTEĞMENİ GÖZALTINA ALINDI

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Muğlanın Marmaris ilçesindeki 5. Nike Filo Komutanlığında görevli üsteğmen gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Marmaris Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, 5. Nike Filo Komutanlığı Hava Savunma Füzelerinde görevli üsteğmen C.Çnin ofisinde arama yaptı.

Aramada bazı elektronik cihazlar ve dokümanlara el konuldu. Gözaltına alınan C.Ç, Marmaristeki işlemlerinin ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi.

BALIKESİR'DE SİVİL İMAMLARDAN TALİMAT ALAN SUBAY VE ASTSUBAYLAR TUUTKLANDI

Balıkesir'de FETÖ/PDY yapılanması içinde sivil imamlardan talimat aldığı iddiası ile gözaltına alınan subay ve astsubaylardan 12'si tutuklandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis timlerince yapılan operasyonda, 15 Kasım'da subay ve astsubaylardan oluşan 20 asker gözaltına alınmıştı. FETÖ'nün sivil imamlarından aldığı talimatlarla hareket ettiği iddia edilen şüpheliler adliyeye sevk edildi. Aralarında 1 yüzbaşı ve 3 teğmenin de bulunduğu 12 asker adli makamlarca tutuklanırken, 8 asker hakkında adli kontrol kararı verildi.

ADIYAMAN'DA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Adıyaman'da FETÖ operasyonları kapsamında yakalanarak gözaltına alınan 11 şahıs Adıyaman Adliyesine sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan FETÖoperasyonları kapsamında, SODES projelerinde usulsüz işlem yaptıkları tespit edilen 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan Y.T., A.G., M.N.S., M.U.G., S.A., M.D., Y.U., M.C., İ.Ö., H.E. ve M.Y. emniyette tamamlanan ifadelerinin ardından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilerek burada sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şahıslar daha sonra Adıyaman Adliyesine sevk edildi.

Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 

NEVŞEHİR MERKEZLİ 9 İLDE OPERASYON

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Nevşehir merkezli Tokat, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Burdur, Erzurum, Adana, Konya ve Kayseri olmak üzere 9 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda 10 ayrı adreste arama ve gözaltı işlemleri yapılırken 9 kişi gözaltına alındı. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda bulunamaya firarilerin arama çalışmaları devam ediyor. Eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan zanlıların işlemlerinin Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarlar Şube Müdürlüğünde devam ettiği öğrenildi.

BATMAN'DA 735 KAMU PERSONELİNDEN 198'İ TUTUKLANDI

Batmanda Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 735 kamu personelinden 198i tutuklandı.

Valilikten alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, bugüne kadar Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden uzaklaştırılan 735 kamu personelinden 198i tutuklandı, 79 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında bir vali yardımcısı, 14 asker, 127 emniyet mensubu ile 37 adliye ve 15 İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli de bulunuyor.

KHK ile 244ü emniyet, 191i İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 15i askeri personel ve 100ü de diğer kamu kuruluşlarından olmak üzere 550 kamu personeli de görevinden ihraç edildi.

Öte yandan, 677 Sayılı KHK ile Devlet Hava Meydanları İşletme Genel Müdürlüğünden 2 personel de göreve iade edildi. 

MUŞ'TA FETÖ'NÜN "MAHREM İMAMI" YAKALANDI

Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda askeri personelin 'Mahrem İmamı' olduğu tespit edilen bir kişi gözaltına alındı.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle ilgili çalışma yapıldığı belirtildi. Yapılan çalışmalarda, askeri personelin 'Mahrem İmamı' olduğu tespit edilen bir öğretmenin gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada, "Ayrıca 6 emniyet personeli hakkında işlem yapılmış ve bu personellerden 2'si Bylock kullandığı gerekçesi ile tutuklanmış, Bylock kullandığı tespit edilen 2 askeri personel de adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır" denildi.

21 şüpheli hakkında işlem

Kasım ayı içerisinde yapılan operasyonlarda 21 şüpheli hakkında işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, "Diğer kamu kurumlarından FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile iltisaklı olan 12 kişi hakkında işlem yapılmış, işlem yapılanlardan 2 kişi tutuklanmıştır. 1-22 Kasım 2016 tarihleri arasında toplam 21 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir" ifadeleri kullanıldı. 

SAMSUN'DA 8 AKADEMİSYEN TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) daha önce görevden uzaklaştırılan ve 9 gün önce gözaltına alınan 32 akademisyenden 8'i tutuklanırken, 24'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 gün önce FETÖ/PDY'ye yönelik Samsun merkezli Ankara, İzmir ve Konya'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında daha önce OMÜ'de görev yaparken açığa alınan ve aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu 32 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında 'ByLock' kullananların da bulunduğu öğrenilen akademisyenlerden 1'i sağık sorunu nedeniyle ifadesi alınıp serbest bırakılmıştı. Dün sabah sağlık sorunu olan akademisyen kendiliğinden adliyeye giderken, 31 kişi de emniyetten Samsun Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Mahkeme gece geç saatlerde sona erdi.

Akademisyenlerden Tarık K., Turan K.Y., Mehmet G., İbrahim S., Esat B., Burhanettin B., Alaattin Ş. ve Abdurrahman K. tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 24'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

İSTANBUL MERKEZLİ OPERASYONDA 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün emniyet yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli rütbeli personel ve polis memurları ile sivil imamların da arasında bulunduğu 32 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Kararın ardından harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul, Gaziantep, Kastamonu, Erzurum, Kayseri, Osmaniye ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 26 kişi gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı bulunanlar arasında, 1 birinci sınıf emniyet müdürü, 1 ikinci sınıf emniyet müdürü, 4 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 1 dördüncü sınıf emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 3 komiser, 5 komiser yardımcısı ve 7 polis memuru ile birlikte sivil imamlar, yayınevi sahibi, turizmci, gayrimenkul danışmanı, mali müşavir, öğretmen ve esnafların da bulunduğu belirtildi.

MANİSA'DA GÖZALTINDAKİ 43 ŞÜPHELİDEN 17'Sİ TUTUKLANDI

Manisa ile Kula ve Turgutlu ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlarda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 43 şüpheliden 17si tutuklandı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDYye yönelik soruşturması kapsamında örgütün emniyet yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla Manisa merkezli 26 ilde geçen hafta gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında meslekten ihraç edilen emniyet personelinin de yer aldığı 36 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta sorguları tamamlanarak mahkemeye çıkarılan şüphelilerden A.A, A.Ü, E.T, E.P, H.D, İ.Ç, M.G, M.Ö, M.Ç, M.A, M.K, O.Ö, R.Ş. ve S.İ. tutuklandı. Diğer 22 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kulada bir süre önce açığa alınan doktor A.Ş. ile emekli öğretmen M.Ü, emniyetteki işlemleri sonrası getirildikleri adliyede mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Turgutluda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen sağlık çalışanlarından M.A, mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler G.C, F.Y, F.K. ve K.U, adli kontrol şartıyla salıverildi.

(İHA/DHA/AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir