• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
FETÖ`nün emniyet yapılanmasına operasyon!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında 1. ve  2. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 32 şüpheliyi yakalamaya yönelik  İstanbul merkezli 7 ilde operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca  yürütülen soruşturma çerçevesinde, 23'ü emniyet personeli 32 şüpheli hakkında  gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekipleri, karar doğrultusunda şüphelileri yakalamak için İstanbul, Gaziantep,  Kastamonu, Erzurum, Kayseri, Osmaniye ve Ankara'da eş zamanlı operasyon başlattı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü  Balcı Polis Meslek Yüksek Okulunda görevli 23 emniyet personeli arasında, 1, 2, 3  ve 4. sınıf emniyet müdürleri, bir emniyet amiri, 3 komiser, 5 komiser yardımcısı  ve 7 polis memuru bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca gözaltı kararı verilen sivillerin, yayınevi sahibi, turizmci,  gayrimenkul danışmanı, mali müşavir, öğretmen ve esnaf olan ve FETÖ'nün "sözde  imamı" olarak görev yapan şüpheliler olduğu ifade edildi.

Operasyonların devam ettiği ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığı  belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir