• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
 Kolombiya ile FARC yeni barış anlaşması imzalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kolombiya hükümeti, geçtiğimiz ay referandumda reddedilen barış anlaşmasının ardından FARC'la yarın yeni bir anlaşma imzalanacağını açıkladı.

BBC'nin haberine göre yeniden düzenlenen barış anlaşması kongrenin onayına sunulacak.

Fakat muhalif gruplar, tekrar gözden geçirilen barış anlaşmasının insan hakları ihlallerinde bulunan FARC üyelerinin cezalandırılması için halen yeteri kadar ileri gitmediğini savunuyor.

Barış anlaşmasının amacı, ülkede 50 yıldan uzun bir süredir devam eden ve 220 binden fazla kişinin hayatına mal olan iç savaşı sona erdirmek.

Salı günü televizyondan ulusa seslenen Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, "Tarihimizdeki, yarım asırdır milyonlarca Kolombiyalı'yı etkileyen bu acılı dönemi kapatmak için elimizde çok ayrıcalıklı bir fırsat var" diye konuştu.

Kolombiya hükümeti ile FARC arasındaki ilk barış anlaşması iki ay önce bir törenle imzalanmıştı fakat 2 Ekim'de sürpriz bir şekilde referandumda reddedilmişti.

Kolombiya Devlet Başkanı Santos, FARC gerillaları ile barış anlaşmasının gerçekleşmesi için yaptığı çalışmalardan dolayı 2016 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir