• DOLAR 32.604
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2497.087
  • ...
Mülteci kampındaki 270 çalışan tekrar işe alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA’nın Derik’te Suriyeli mülteciler için kurulan kampın boşaltılmasının ardından 320 işçiden 270’inin işine son verilmesini haberleştirerek işçilerin mağduriyetini gündeme taşımasının ardından harekete geçen yetkililer, işten çıkartılan 270 çalışanı tekrar işe aldı.

Mardin’in Derik ilçesinde yaklaşık 3 yıl önce kurulan 10 bin kapasiteli mülteci kampı boşaltılıyor. Mülteciler, Şanlıurfa’nın Suruç ile Mardin’in Midyat ilçelerindeki kamplara gönderildi. Bu arada kampta çalışanların çoğunu işine son verildi.

Derik Konaklama Tesisi’nde bulunan 6 bin 500 Suriyeli mülteciden 4 bin 500’ü Suruç’a, 2 bini ise Midyat’a gönderilirken kampta; güvenlik, temizlik, elektrik, tesisat, itfaiye gibi işlerde çalışan 320 kişiden 270’inin işine de son verildi.

İlke Haber Ajansı (İLKHA), işçilerin mağduriyetini “Derik mülteci kampındaki 270 çalışan işten çıkarıldı” başlığıyla duyurmasının  ardından harekete geçen yetkiler, işine son verilen 270 çalışanı tekrar işe aldı.

Yeniden işe alındıklarının haberini alan işçiler, büyük bir sevinç yaşarken, duygularını şu şekilde paylaştılar:

“Derik Konaklama Tesisinde kalan mültecilerin tahliye edilmesiyle kamp boşaldı. Şu an sadece çadırlar ve eşyalar var. Tabi yeni mülteciler gelebilir. Kampta 320 çalışan var. Bugün bu çalışanlardan 270’şinin işine son verildi ve çıkışımız yapıldı. Tabi bu kış ne yapacağımızı bilemedik, çoluk çocuk evde aş bekler. Büyük ihtimal ile batıya çalışmaya gidecektik. Ama İLKHA’dan Allah razı olsun, yaşadığımız bu sıkıntıyı haberleştirdikten sonra yetkililer sesimizi duydu. Hem sizden hem yetkilerimizden Allah razı olsun. Bu sıkıntıya duyarsız kalmadılar. Çok sevindik, ailece sevindik. Sadece 270 kişi değil, her bir arkadaşımızın 3 çocuğu var ve çoğumuz kirada oturuyor. Büyük bir sıkıntıdan kurtulduk. Sevinçliyiz, Allah sizden razı olsun.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir