• DOLAR 32.563
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2430.168
  • ...
Kılıçdaroğu: Kadınlardan korkan birisine erkek denemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendilerini “çağdaş kadınlar” diye niteleyen seküler, ulusalcı, laik, sosyalist, feminist kadın örgütleri tarafından sürekli alkışlanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı eleştirirken “Kadınlardan korkan birisine erkek denemez” nitelemesi yapması dikkat çekti.

Son günlerde “erken evlilik” düzenlemesi hakkındaki yasa tasarısını “cinsel istismar” diye niteleyerek kadınlar üzerinden yine kısır bir gündem oluşturmakla suçlanan CHP’nin bugünkü grup toplantısında ilginç olaylar yaşandı.

CHP grup toplantısına kadınların yoğun katılım gösterdiği gözlemlenirken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmanın sık sık alkışlarla kesildiği görüldü.

Kılıçdaroğlu, yapmış olduğu konuşmada Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı sert sözlerle hedef alırken, “Kadınlardan korkan birisine erkek denemez.” nitelemesi yaptıktan sonra büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu salonda alkışların kopması dikkat çekti.

Erkeğin cesaretini kadından korkup korkmamasıyla ilintilendiren Kılıçdaroğlu’na, kadın örgütlerinin nasıl bir tepki vereceği ise merak ediliyor.

Kadına karşı şiddetin karşında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu’nun, erkeği, kadın karşısında göstereceği cesaretle vasıflandırması, televizyonları karşısında bu konuşmayı izleyenleri şoka uğrattı. Bir taraftan kadın hakları savunuculuğu, diğer taraftan da erkeğin erkekliğinin kadına karşı gösterdiği cesaretle ölçüldüğü salonda, herhangi bir tepkinin dile getirilmemesi, bilakis alkışlanması ilginç karşılandı.

Kılıçdaroğlu’nun dikkat çeken konuşmasında şu sözler öne çıktı:

“Hep birlikte bugün sizler geldiniz. Kadınlar ağırlıklı olarak geldiler. Şeref verdiniz, onur verdiniz. Sizler geldiniz, sesiniz duyulmasın diye TBMM’nin ses sistemini bozdular. Meclis televizyonunu kapattılar, kimse görmesin diye. Meclis başkanına sesleniyorum; sende onur varsa, kimlik varsa, sende ahlak varsa bunu yapan adamı çıkarırsın kapının önüne koyarsın. Yoksa bütün suçlamaları sana aynen gönderiyorum.”

“Kadınlardan korkan birisine erkek denemez”

“Parlamentoya sahip çıkmayan, parlamentonun onuruna sahip çıkamaz.” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir toplantıyı sabote edene ses çıkarmayan kişiye Meclis başkanı denemez. Kadınlardan korkan birisine erkek denemez. Bu ülkenin güzel kadınları, sizler için şiirler yazıldı. Sizler için romanlar yazıldı, filmler çekildi. Sizler evinizin direği oldunuz. Çocuğunuzu sinek ısırsa bile acıdı mı diye üstüne titrersiniz. Ve şimdi, yine ülkenize sahip çıkıyorsunuz, çocuklarınıza sahip çıktığınız gibi. Hiç kimse şunu unutmasın, hiçbir kadın şunu unutmasın, sizlere seçme ve seçilme hakkını veren kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

Kadın örgütlerinin önümüzdeki günlerde bu konuşmaya ne gibi tepkiler vereceği beklenedursun, cumhuriyetin ilanıyla beraber kadınların İslami kimlikten uzaklaşması için çeşitli projeler uygulamasıyla eleştirilen CHP, hemen hemen her platformda bir taraftan kadınlarla ilgili “Kemalist kimlik” dayatması yaparken, diğer taraftan da öz kimliğini muhafaza etmeye çalışan kadını ötekileştirme adına farklı uygulamalarda bulundu.

CHP kadrolarından Meclise giren birçok 28 Şubatçı rektör ve akademisyenin başörtülü, tesettürlü genç kızları kadın olarak değil de ideolojik obje olarak görüp üniversitelerden dışladığı günler hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Kemalizm’i özümsemişleri kadın, bu dayatmayı kabul etmeyenleri kadın olarak görmeyen CHP, “kadın hakları savunuculuğu”nun ön saflarında yer alarak, bunun üzerinden politika üreterek feminist maske ile kadınların karşısına çıktı. Kadınlara inancına, zihinlerindeki dünya görüşlerine göre paye veren CHP, Türkiye toplumu tarafından dünden bugüne hep eleştirildi.

Hatırlanacağı üzere 2015 yılının ekim ayında Trabzonspor ile Gaziantepspor'un 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hakemlerin tutumlarına yönelik sert açıklamalarda bulunmuş ve “Bana önce adamlığı, adam gibi yaşamayı ve adam gibi ölmeyi öğrettiler. Ben kadın gibi 100 sene yaşayacak yerde adam gibi bir sene yaşarım.” ifadeleri öne çıkmıştı.

Ardından gelen tepkiler üzerine Hacıosmanoğlu, yanlış anlaşıldığını ve tüm kadınlardan özür dilediğini belirtmişti. Hacıosmanoğlu’na “yayın yoluyla cinsiyet farklılığına dayanarak aşağılama” suçundan 9 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir