• DOLAR 32.56
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2492.728
  • ...
Halid Meşal Ürdün Kralıyla Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERKEZİ - Er-Reşak, görüşmenin sıcak bir ortamda gerçekleştiğini ifade ederek bunun Ürdün - Hamas ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığına işaret ettiğini belirtti.
 
Hamas heyetiyle birlikte Amman`da bulunan Er-Reşak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyetinin Ürdün Kralı`na Filistin halkının direnişine verdiği destek dolayısıyla teşekkür ettiğini söyleyerek görüşmeyi başarılı olarak niteledi.
 
"Görüşmede Ürdün`ün ulusal uzlaşıya verdiği desteği ve bu konudaki görüşlerini dinledik. Halid Meşal, Hamas`ın Ürdün`ün güvenlik ve istikrarına verdiği önemi dile getirdi. Hamas`ın Ürdün topraklarında alternatif vatan projesini reddettiğini ve Ürdün`ün Ürdün, Filistin`in de Filistin olduğunu söyledi" diyen Er-Reşak, ziyaret programında bir değişiklik olmadığını ve Ürdün Kralı`yla görüşmenin ardından Hamas heyetinin Filistinli büyük direnişçi Behçet Ebu Ğaribe`nin taziyesine gideceğini bildirdi.
 
İslami Direniş Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, bu sabah Katar Veliaht Prensi Temim Bin Hamed El Sani ile birlikte Ürdün`ün başkenti Amman`a ulaştı. Halid Meşal ve Temim Bin Hamed El Sani, Amman havaalanında Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin Bin Abdullah ile Prens Ali Bin Hüseyin tarafından resmi törenle karşılandı. 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir