• DOLAR 32.573
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2433.15
  • ...
ÖSYM Kızıltepe'de 8 yıldır sınav yaptırmıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde YGS, LYS ve KPSS başta olmak üzere ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavların Kızıltepe ilçesinde de yapılması için Eğitim Bir-Sen Kızıltepe temsilciliği tarafından basın açıklaması yapıldı.

Eğitim Bir-Sen Kızıltepe Şubesi Başkanı Tarık Yılmaz, sendika binasında yöneticilerle beraber gazetecilere yaptığı açıklamada YGS, LYS ve KPSS başta olmak üzere ÖSYM’nin yapmış olduğu hiçbir sınavın Kızıltepe’de yapılmadığını hatırlattı.

Yılmaz, “ÖSYM’yi ve akıl hocalarını ta 2008’den beri ilçemiz öğrencilerine ve eğitimcilerimize uyguladıkları eski Türkiye’den kalma bu cezayı kaldırmaya davet ediyoruz. İlçemizde diğer sınavlar sağlıklı bir şekilde yapıldığı gibi ÖSYM’nin yapacağı sınavlarda sağlıklı bir şekilde yapılabileceği görülecektir. Eğitim-Bir-Sen Kızıltepe temsilciliği olarak öğretmen, öğrenci ve velilerimizi mağdur eden bu uygulamaların son bulması için başta ÖSYM olmak üzere tüm sorumluları göreve davet ediyoruz. YGS, LYS ve KPSS gibi sınavların Kızıltepe ilçemizde yapılmasını istiyoruz.” dedi.

20 Kasım 2016 tarihinde yapılan ve 3 milyon 500 öğrencinin katılımıyla yapılan KPSS-Ortaöğretim sınavına Kızıltepe ilçesinden binlerce öğrencinin katıldığını ifade eden Yılmaz,  öğrencilerin sınava diğer ilçelerde girmek zorunda kaldığını kaydetti.

“Öğrencilerimiz sınav yerlerine ya bir gün önceden gitmişler, ya da sınava yetişmek için günün erken saatlerinde yola çıkmışlardır. Bu da velilere hem maddi külfet getirmiş hem de psikolojik bir rahatsızlığa sebep olmuştur.” diyen Yılmaz, 2016-2017 Eğitim öğretim yılında 3 bin 264 lise son sınıf öğrencisi olmak üzere toplamda 10 bin öğrencinin bu sene ilçeden YGS sınavlarına katılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Yılmaz, “Her sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilçemizde en ücra köylerde bile gerçekleştirilen ve bu sene 5 bin 220 öğrencinin katıldığı TEOG sınavları ile yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı Açık Lise ve Açık ortaokul sınavları da ilçemizde sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. ÖSYM’nin yapmış olduğu bu ve benzeri sınavlar başta ilimize bağlı Artuklu, Midyat olmak üzere ülkemizin birçok ilçesinde de yapılmaktadır.” diyerek Kızıltepe’de ÖSYM sınavlarının yeniden yapılması talebini tekrarladı. (Mehmet Aslan- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir