• DOLAR 32.64
  • EURO 35.235
  • ALTIN 2502.775
  • ...
Çatışmalarda birçok cami ve okul kullanılmaz hale geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde devam ediyor.

Şiddetli çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bu mahallerde sadece ev ve iş yerleri değil okullar ve camiler de hasar gördü. İlçede kullanılmayacak durumda olan cami ve okul, yıkılarak enkazı kaldırıldı. Birçoğu ise yıkılmayı bekliyor.

İşte ağır hasar görerek kullanılamaz hâle gelen cami ve okul isimleri…

Fırat Mahallesi: Molla Abdulkerim Camii, Molla Osman Camii, Hz. Ali Camii, Molla Nurullah Camii, Seyfettin Feyzullah Camii.  Kaymakam Bülent Pekdemir İlköğretim Okulu ve Kaymakam Bülent Pekdemir Ortaokulu.                        

Abdulkadir Paşa Mahallesi: Seyitler Camii, Demir Köprü Camii, Molla Şemsettin Camii, Şeyh Muhammed Camii, Şeyh Bahattin Camii.

Dicle Mahallesi: Hz. Ömer Camii,  Mehmet Sait Zar Camii, Misakı Milli İlköğretim Okulu, Misakı Milli Ortaokulu                         

Yenişehir Mahallesi: İslam Camii, Şeyh İzzettin Camii, Yavuz Selim İlköğretim Okulu, Yavuz Selim Ortaokulu, Merkez İlkokulu, Merkez Ortaokulu, Emire Gözü Lisesi, ... Kız Meslek Lisesi ve Süleyman Bölünmez Lisesi, Nusaybin İmam Hatip Ortaokulu ve Nusaybin İmam Hatip Lisesi.                      

Kışla Mahallesi: Paşa Camii...                        

Zeynelabidin Mahallesi:  Kanika Camii, Molla Musa Camii, Mezarlık Camii...                       

İlçede 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi, Çatalözü, İpekyolu ve Barış mahallesinde 25 Haziran'da kısmi olarak kaldırılmıştı. Etrafı tellerle çevrilerek yasaklı bölge ilan edilen Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ise yasak devam ediyor. (M. Salih Keskin - İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir