• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...
Mardin`de ihraç edilenlerin listesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazetede “Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” başlığıyla yayımlandı. Buna göre, 15 binden fazla kişi kamu görevinden çıkarılırken, 550 dernek ve 9 basın-yayın kuruluşu kapatıldı.

Belediyelerden ihraçlar

KHK ile Kızıltepe Belediyesinde aralarında Fen İşleri Müdürü Mehmet Halit Karaboğa`nın da bulunduğu 65 kişi, Nusaybin Belediyesinde 85 kişi görevinden ihraç edildi. Merkez Artuklu ilçesinde 14 memur, 2 sözleşmeli, 4 daimi ve 6 geçici işçi olmak üzere 32 kişi görevinden alındı.

11 dernek ve bir vakıf kapatıldı

Mardin Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma, Mardin Mezopotamya Politik Araştırmalar, Mardin Mezopotamya Sanat, Nusaybin Sakine Cansız Kadın Akademisi, Seyitler Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma, Mardin Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür, Yeni Bahar Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmet, Midyat Genç İşadamları ve Genç Girişimciler, Mardin Mansuriye Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma, Mardin İnsan Kaynakları Geliştirme ve Mardin Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma dernekleri ile Hidayet İlim ve Kültür Vakfı kapatıldı.

KHK ile TSK`da bin 259 personel ihraç edilmişti. Bu kapsamda Mardin`de çeşitli rütbelerde 5 askerin görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir