• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...
Husumetli aileler barıştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale'nin ileri gelen Kaydı ve Keleş ailelerinin fertleri arasında, yaklaşık 3 ay önce çıkan kavga nedeniyle husumet başlamıştı. Çıkan olaylar nedeniyle Kaydı ailesi ilçeden taşınmak zorunda kalmıştı. İki aile arasındaki husumet verilen barış yemeğiyle sona erdi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ın arabulucu olmasıyla iki aile düzenlenen programda bir araya geldi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından Kaydı ve Keleş aile fertleri birbirilerine sarılarak helallik istedi.

Barış yemeğine, ilçe kaymakamı, belediye başkanı Şanlıurfa merkez ilçe belediye başkanları, ilçenin kanat önderleri ve vatandaşlar katıldı.   

Programın anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Hz Muhammed'in Veda Hutbesi'nden örnekler vererek, “Bütün cahiliye adetlerini kaldırdım. Bunların başında da kan davası geliyor” sözünü hatırlattı. Ayhan, “Dilimiz, ırkımız, rengimiz farklı olsa da aynı bayrak altında yaşıyoruz ve aynı vatanı paylaşıyoruz. Hepimiz Müslümanız ve inancımız birdir. Bu kardeşlik sofrasında bir araya gelen iki aile fertlerini tebrik ediyorum” dedi.

Kaydı ailesinin ileri gelenlerinden Ahmet Kaydı da, "Akçakale Belediye Başkanımız Sayın Abdülhakim Ayhan'a çok teşekkür ediyoruz. Biz karşı aileyle zaten yılardır dostuz, akrabayız. Hiç kimse böyle bir olayın cereyan etmesini elbette istemez. Ben Keleş ailesine tekrar teşekkür ediyorum. Allah dostluğumuzu baki kılsın." diye konuştu.

Keleş ailesi adına konuşan İsmail Keleş ise, "Bu barışta başkanımız çok büyük emek verdi. Bizler de kendisini kırmadık. Elbette kimse böyle bir olay yaşansın istemez. Ben tekrar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Verilen barış yemeğinin ardından aileler program sona erdi. Barışın sağlanmasıyla ilçeden göç etmek zorunda kalan Kaydı ailesi, terk ettikleri evlerine bugünden itibaren geri dönüp yerleşecekleri belirtildi. (İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir