• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
PKK`ya ait depo ve sığınaklar bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR (AA) - Alınan bilgiye göre, İzmir Jandarma Komutanlığı ekipleri, PKK'nın sözde "Ege açılımı yapılanması"na yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Jandarma ekipleri, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Bayındır ilçesi Kızılağaç Mahallesi Pelit Deresi mevkisi ormanlık alanda tespit edilen sığınak ve bazı adreslerde aramalar yaptı.

Aramalarda toprağa gömülü 3 plastik bidon içerisinde 2 kalaşnikof piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar, bir av tüfeği, 175 fişek, 2 el bombası, 2 RPG7 roketatar sevk fişeği, bir el dürbünü, 25 av fişeği, 6 kalaşnikof şarjörü, 4 hafıza kartı, bir pusula, 2 uyku tulumu, 2 sırt çantası, bol miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildi.

8 şüpheli tutuklandı

Jandarma ekipleri, PKK'nın sözde "Ege açılımı" kapsamında faaliyet gösterdikleri ayrıca Kemalpaşa ve Bayındır ilçelerindeki saldırılara katıldıkları tespit edilen 8 şüpheliyi yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı, 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Saldırıda kullanılan kalaşnikof bulundu

Öte yandan ele geçirilen kalaşnikof tüfeğin kriminal laboratuvarında yapılan ilk incelemesinde silahların 19 Mart 2016'da 1 uzman çavuşun yaralandığı Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına ait devriye aracına PKK'liler tarafındanyapılan saldırıda kullanıldığı belirlendi.

Tutuklanan zanlıların, 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına roketli saldırı, 19 Mart'ta Kemalpaşa'da devriye görevi yapan askeri araca silahlı saldırı, 22 Haziran'da Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketli saldırılar ile Bayındır ilçesinde bir çobanın öldürülmesinin planlayıcısı ve faillerinden olduğu kaydedildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda, PKK'nın sözde "Ege açılımı sorumlusu" olduğu bildirilen H.D, 17 Kasım'da düzenlenen operasyonda Bornova ilçesinde bir sığınakta yakalanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir