• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Halep`teki vahşeti durdurun!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER/DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rus destekli zalim Esed rejimi çocukları öldürmekten vazgeçmiyor. Halep`i çepeçevre kuşatarak açlığa mahkûm eden rejim bu kez şehrin son hastanesini hedef aldı.

BEBEKLERİ BİLE HEDEF ALDILAR

Rus uçaklarından atılan bombaların hedefi olan prematüre bebekler, bombalara hedef olan bir hastaneden panik halinde çıkarıldı. Küvözlerden alınan bebekler  bölgede başka hastane kalmadığı için evde battaniyelerin üzerine yan yana yatırıldı. Son Saldırılarda kuvözlerdeki kaç bebeğin hayatını kaybettiği hakkında derli toplu bir bilgi yok.

HALEP`TEKİ VAHŞETİ DURDURUN

Muhalif hükümete bağlı Halep Sağlık İl  Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, “Son 48 saatte Halep`in doğu mahallelerini hedef alan Esad rejiminin sistematik saldırıları ve Rus  bombardımanı nedeniyle tüm hastanelerde hizmet durdu.” denildi.

Açıklamada, Esad rejimi ve Rusya`nın tüm silahlarını  sivilleri vurmak için kullandığı, saldırılarda özellikle kentteki altyapının  ve hayati önem taşıyan tesislerin hedef alındığı belirtildi.

“Tüm devletleri Halep`teki savaş suçlarının derhal durdurulması için göreve çağırıyoruz.” denilen açıklamada “ Tüm sağlık örgütleri ve çalışanlarını da Halep`teki meslektaşlarının yanında yer almaya davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Suriye`de iç savaş başlamasından bu yana tahrip veya imha edilen hastane sayısı Eylül ayı verilerine göre 269`du. Bu süre zarfında hayatını kaybeden sağlık çalışanı ise 757 olarak kaydedilmişti.

İç savaş öncesinde 17 bin doktorun görev yaptığı ve şimdilerde 300 bin kişinin yaşadığı Halep`te kalan doktor sayısı ise 30.

SİVİLLER HEDEF ALINIYOR

Son 10 günde havadan ve karadan düzenlenen saldırılarda bin 300`den fazla sivil yaralandı.

Savaştan önce 5 milyon kişinin yaşadığı Halep`te nüfusun yüzde 90`ına yakını Esed ve Rus saldırılarından dolayı şehirden kaçtı. Özellikle son 10 günde muhaliflerin denetiminde olan mahallelerde resmen bir soykırım yaşanıyor. Son dönemlerde 500`e yakın sivil şehid düşerken 1300 sivil de yaralandı.

ULUSLARARASI KAMUOYU KÖR, SAĞIR, DİLSİZ

Dünya kamuoyunun sessizliğinden cesaret alan Rus ve Esed rejimi güçleri; hava saldırılarında hastaneleri, ambulansları, okulları hedef aldığı halde hiçbir uluslararası yaptırıma tabi tutulmuyor. Bu durum, Batı`nın örtük bir şekilde bu katliamları ve Esed`i desteklediği şeklinde yorumlanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir