• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
ŞİÖ kurucularından İvaşov`dan Türkiye açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sputnik`e konuşan askeri uzman İvaşov şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan`ın bu açıklaması ve Ankara`nın ŞİÖ`ye üye olma çabası doğru bir karar.

Bu teşkilat Avrasya kapsamına ve Avrasya niteliğine sahip. ŞİÖ`nün parlak ve geniş bir perspektifi var. Ekonomik alan, ulaşım ve güvenlik anlamında da geleceği parlak.

Örneğin Hindistan ve Pakistan gibi nükleer güce sahip bu iki ülke aynı anda ŞİÖ`ye üye oldu. Bunun sonucunda Hindistan ve Pakistan arasında askeri gerginlik de azaldı.

Ekonomi, ulaşım ve güvenlik açısından Türkiye`nin ŞİÖ`de olması çok önemli."

'ŞİÖ ÜYELİĞİ NATO ÜYESİ BİR ÜLKE İÇİN ÖNGÖRÜLMÜYOR'

İvaşov açıklamalarına şöyle devam etti: “Fakat şöyle bir durum da var: NATO gibi agresif bir askeri bloğun üyesi için ŞİÖ`e üyeliği öngörülmüyor. En azından durum şimdilik böyle. Özellikle NATO bağımsızlık için mücadele eden bazı devletleri yok etti.

Dolayısıyla bu süreç (Türkiye`nin olası ŞİÖ üyeliği) iki taraflı olmalı. Bir taraftan Türkiye üyelik sürecine devam etmeli. Diğer taraftan da NATO`dan ayrılma sürecini başlatmalı. Ayrıca ABD`nin yeni başkanı Donald Trump NATO`yu eskimiş bir kurum olarak nitelendirdi.

Trump`a göre, üye ülkeler sadece para almak değil, aynı zamanda da güvenliklerinin sağlanması için ABD`ye para ödemeli. Dolayısıyla Türkiye bunların hesabını yapmalı ve tercihini ortaya koymalı.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir