• DOLAR 32.554
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2436.533
  • ...
`İz bırakacak çocuklar imam hatiplerden çıkacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Silvan ilçesinde imam hatip okullarının tanıtılması amacıyla etkinlik düzenlendi.

Türk Telekom Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, okul yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okula 350 ile 440 arasında puan alarak yerleşen öğrencilere diz üstü bilgisayar ve tablet hediye edildi.

Açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte katılımcılara hitap eden İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, imam hatip okullarının önemine değindi.

İmam hatiplerin Türkiye`nin zor koşullarında ahlaki hayatı öne çıkarmak için kurulduğunu belirten Özdemir, “O kıt dönemlerde belki çok farklı amaçlarla kurulan imam hatip okulları, bugün sadece Türkiye`de değil, dünyayı dönüştürebilecek ideal insanları çıkartır. Dünyayı yaşanabilir alan haline getirebilecek nesiller buradan çıktı, çıkmaya devam edecek. Dünyanın farklı bölgelerinde dini eğitim veren kurumlar söz konusu. Bu kurumların birtakım güç odaklarının etkisi altına girerek İslam dünyasını nasıl bir hale getirdiklerini gördük ama imam hatipler böyle olmadı. İmam hatipler İslam dünyasını insanların dinden nefret edebilecekleri bir duruma dönüştürmediler, buna imkân vermediler. Bu öğrenciler iyi bir din eğitimi alıyorlar, kökleri çok sağlam. Ahlaki anlamda da iyi bir ortamda yetişiyorlar. Türkiye`de ve dünyada etki ve iz bırakabilecek çocuklarımız buradan çıkacaktır inşallah.” dedi.

Daha sonra söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari ise “Gerçekten dini bütün, Rabbini tanıyan bir toplumun muasır bir medeniyet meydana getirme noktasında hassas ve elverişli durumlar ortaya koyduğunu biliyoruz. 28 Şubat gibi çok acımasız bir süreci yaşadık. O sürece rağmen dimdik duran ve en zor koşullarda ‘Ben imam hatipten vazgeçmem` diyen insanlara sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkenin dönüşümü, kaos ve olağanüstü haller yaşadığımız zamanlarda bile imam hatip kökenli arkadaşların kaymakam ve vali olduklarını bilmekteyiz. Biz Rabbimize güvenerek ihlasla, samimiyetle işlerimizi yapmalıyız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir