• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
FETÖ/PDY`den 28 kişi adliyeye sevkedildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA (AA) - Bursa merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 60 kişiden 28'i adliyeye gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Bursa merkezli 16 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 60 kişiden 3'ü kadın 28'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, 28 Haziran'da kayyum atanan, 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile faaliyetleri sonlandırılan ve Bursa'da bünyesinde 16 eğitim kurumu bulunan Silm Eğitim Tesisleri İşletme Ticaret A.Ş. isimli şirketle ilgili, aralarında şirketin ortakları ile eğitim kurumlarındaki müdür ve müdür yardımcılarının bulunduğu 121 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bursa, İstanbul, Uşak, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Şırnak, Ankara, Manisa, Tekirdağ, Antalya, Ordu, Samsun, Konya, Balıkesir ve Erzurum'daki adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 60 kişi gözaltına alınmıştı.

Hakkında yakalama kararı bulunan 25 kişinin daha önce FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklandığı, 36 kişiyi ise yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir