• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Gazzeli çocuklar çalışmak zorunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

işgalci İsrail ablukası altındaki Gazze'de zorlu hayat şartları, küçük yaştaki çocukları, ailelerinin geçimini temin etmek için çalışmaya zorluyor.

Gazze'de okul çağındaki çocuklar, her gün olduğu gibi "Dünya Çocuk Hakları Günü'nde" de kendilerine uygun olmayan işlerde çalışmaya devam etti.

Bölgedeki ekonomik durum birçok çocuk gibi 13 yaşındaki Fayiz Medhun'u da 3 yıl önce okul sıralarından koparıp, ailesini geçindirmek için çalışmaya itti.

GAZZELİ ÇOCUKLAR DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDEN HABERSİZ

Bugünün "Dünya Çocuk Hakları Günü" olduğundan habersiz olan Medhun, bugün de İsrail askerlerinin zaman zaman ateş açtığı sularda 15 saat babasıyla avlandı.

Havanın soğuğuna aldırmadan balıkçılık yapan babasına yardım eden Medhun, "Ben burada babama yardım ediyorum. Hayat gerçekten çok zor." dedi.

"BABAM ÖLDÜKTEN SONRA OKULU BIRAKTIM"

Gazze kentindeki Ömer Muhtar caddesinde yine 13 yaşında olan Samir, ailesini geçindirmek için trafik ışıklarında mendil satıyor.

Babasının vefatının ardından ailenin reisi haline geldiğini söyleyen Samir, "Ne yapalım çalışmamız lazım. Babam öldükten sonra okulu bıraktım. Anneme, altı kız kardeşime bakmak için yardım etmek istedim." ifadelerini kullandı.

Samir, bu tehlikeli işi bırakmayı ve okuluna devam etmeyi ümit ettiğini söyledi.

Gazze çarşısındaki manavda çalışan 11 yaşındaki Yusuf eş-Şentef de babası ve küçük kardeşinin İsrail'in son saldırılarında hayatını kaybetmesinin ardından okulu bırakıp çalışmak zorunda kaldığını anlattı.

Her gün 9 saat çalıştığını ifade eden Şentef, "Bütün gün ayakta kalmama rağmen ancak 15 şekel (4 dolar) alıyorum." dedi.

Hayır kurumlarından yardım aldıklarını kaydeden Şentef, 3 kişilik ailesini geçindirmek için çalışmak zorunda olduğunu aktardı.

Bugünün "Dünya Çocuk Hakları Günü" olduğu hatırlatılan Şentef, "Yani bugün bizim gibi çarşıda çalışan ve babasını kaybeden çocuklar için mi?" diye sordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir