• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Enerji Bakanı: Umudumuzu kesmeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te meydana gelen maden kazasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Umudumuzu kesmeyeceğiz ama süre uzadıkça tabiî ki bu umudu olumsuz etkilediği bir atmosfer var. Bu bilinçten hareketle çalışmanın yoğunlaşmasına bağlı daha fazla vatandaşımıza erişme şansımız artıyor." dedi.

Çalışmaların gece ve gündüz aralıksız yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Albayrak, "Vatandaşımız Sedat Bulut'a da ulaşarak, toprağın altından çıkardık ve kendisini ailelerine teslim etmiş olduk. Tabi bugün itibariyle çalışmalarla ilgili çok bir yoğun mesai ortaya koyuyor, tüm imkanlarımızla çok yoğun bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bu noktada sadece Siirt'ten değil, Şırnak'tan bölgedeki diğer illerden MTA olsun, TKE olsun birçok kurtarma ekipleriyle yoğun bir mesai ortaya koyuyoruz. Nitekim zemin kurumaya başladıkça yağmur etkisine dayalı yukarıdaki düzeleme çalışmaları da bir noktaya eriştiği için, bugün itibariyle 8 iş makinesi, 23 tane kamyon bir tane de dozer aktif bir şekilde gece gündüz demeden 24 saat çalışmalarına devam ediyor." ifadelerini kullandı.

 Sahada daha detaylı bir çalışma yapma imkanı bulduklarını ifade eden Albayrak, "Dediğim gibi bu çalışma saha ve zeminin mevcut topografyası itibariyle, eğimin dik olması itibariyle çok hassas. Bugün biz tüm teknik mühendis, ekip ve arkadaşlar olmaz üzere, aynı zamanda şu an itibariyle 10 vatandaşımız ve onların ailelerini de yanımıza almamız itibariyle, sahada çok daha detaylı bir çalışma yapma imkanı bulduk. Bu çerçevede iki koldan sürdürülen çalışmanın özellikle sağ kotta kalan kısmında yeni bir kol açarak, orayı da düzledikten sonra üçüncü bir kanalla, üçüncü bir yolla çalışmaları daha hızlandırmayla ilgili önemli adımlar atmaya başladık." şeklinde konuştu.  

Arama kurtarma çalışmalarının akşamda devam edeceğini söyleyen Albayrak, "Bugün bu yoğun çalışmalar akşam da gece yarısı da devam edecek. Gerek ışıklandırma, gerek yeni oluşabilecek ihtiyaçlara dayalı devam ediyor ve edecek. Bu çalışmaların özellikle son çerçevede baktığımızda ilişkili bölgeleri drone'lar vesileyle havadan yakın kamera sistemleriyle de fotoğraflarını çekip çok daha detaylı araştırmalarımızı hızlandırıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)  









Bu haberler de ilginizi çekebilir