• DOLAR 32.549
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2431.568
  • ...
SON DAKİKA
Çadırda yaşayan aileye yardım eli uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlke Haber Ajansı (İLKHA), Batman'ın Sason ilçesine bağlı Bayramlar (Manişkut) köyü Aykonak (Şiganik) mezrasında kendi imkânlarıyla kurdukları derme çatma naylon çadırda yaşam mücadelesi veren 6 nüfuslu Arslan ailesinin dramını gündeme getirmesinin ardından harekete geçen hayırseverler, aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

7 yıldır 4 küçük çocuklarıyla beraber naylon çadırda yaşadıklarını İLKHA’ya anlatan Ramazan Arslan ile Altun Arslan çifti, çiftçilerin ekmiş olduğu pancarları hasat zamanında toplayıp sattıklarını, kazandıkları parayla da yıl boyunca kendilerine yetecek kadar un aldıklarını söylemişlerdi.

Çadırda yaşam mücadelesi veren Arslan ailesine ve komşularına öncelikle Sason Kaymakamı Tekin Dundar ayakkabı, giyim, gıda, kırtasiye ve nakdi yardımda bulundu.

Sason Kaymakamının ardından Rusya’da çalışan ve halen orada bulunan Batmanlı İnşaat Mühendisi H.T, çadırda kalan aileye ev yapacağını belirtti. Aileye şimdilik bin TL'lik gıda ve giyim yardımında bulunan hayırsever H.T, arsa bulunması ve hava şartlarının müsait olduğu bir anda inşaata başlayacağına hazır olduğunu söyledi. (M. Sait Çelik - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir