• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
 Meşal: Trump ya da başkasının başkan olması çok önemli değil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOHA -Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, AA muhabirine, İsrailli yetkililerin, "Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesiyle Filistin Devleti dönemi sona erdi" iddialarını değerlendirdi.

Meşal, iddialara yönelik, "Uluslararası ve bölgesel değişimlerin Filistin davasını ve bölgesel olayları ve Filistin meselesini etkilediğine inanıyoruz. Fakat tarihe yön veren, direnen halkların mücadelesidir. İrademiz gereğince hareket ettiğimizden dolayı, ABD başkanın değişip değişmemesi önemli değil." ifadesini kullandı.

Filistinlilerin, İsraillilerin iddialarına değer vermediklerini belirten Meşal, "Onlar bizim için sadece işgalci bir düşmandır. Trump ya da diğer liderler zamanla anlayacaklar ki Filistinlilerin haklarını almalarına İsrail'in inadı ve baskıcı tutumu engel olamayacaktır. Filistin halkı, haklarını elde etmeden ve kutsal topraklardaki İsrail işgali son bulmadan bölgede barış olmayacak." diye konuştu.

Donald Trump'a dış politikasını belirlerken çağrıda bulunan Halid Meşal, "Trump'a, Filistin halkı özgürleşmeden ve İsrail işgali bitmeden, bölgede istikrarın oluşamayacağı, dolayısıyla da bu gerçeği göz önünde bulundurarak kendi dış politikasına yön vermesini öneriyoruz. Bu konuda eski ABD yönetimlerinin, bölgedeki başarısızlıklarına bakmasını da tavsiye ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Ateşle oynamaktır"
Meşal, İsrail'in ertelediği, camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısıyla ilgili, "Her zaman söylediğim gibi işgalci İsrail'in, Mescid-i Aksa ve Kudüs'te yaptıkları gibi ezanı yasaklamaya kalkışması da ateşle oynamaktır. İsrail'in tutumu, Filistin halkı nezdinde ve tüm İslam dünyasında büyük tepkiyle karşılandı. Bu tepkiden dolayı İsrail, tüm zorbalığına rağmen karardan dolayı bazı Yahudi ayinlerinin de engel olmasını kapsayabileceği endişesiyle bu tasarısını geri çekti." diye konuştu.

Meşal, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Filistinliler ve Müslümanlar için kırmızı çizgi olduğunu vurguladı. 

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir