• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
Türkiye genelinde siyer yarışması düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Anadolu Gençlik Derneği (AGD) şubesinde yapılan açıklamada, yarışmanın Peygamber Efendimizin kronolojik hayatının ötesinde insanlara neler getirdiği ve bununla ne yapmak istediği düşüncesini vermek amacıyla düzenleneceği belirtildi.

Lise ve Ortaokul öğrencilerini kapsayan ‘Peygamberimizin İzinde` siyer yarışması için kayıtların 24 Kasım ile 4 Aralık tarihleri arasında, sınavın da 17 Aralık Cumartesi günü yapılacağı duyuruldu.

Basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Fevzi Çelik, tüm ortaokul ve lise öğrencilerini sınava davet ederek sınav sonunda ödüllerin olduğunu söyledi.

Peygamber Efendimizin hayatının en iyi bir şekilde öğrenilmesi ve yaşanması için bu sınavı düzenlediklerini söyleyen Çelik, “Peygamber Efendimizin hayatını konu alan ‘Peygamberimizin İzinde` sınavı düzenliyoruz. İstiyoruz ki bizlerin kardeş olarak yaşamamızı sağlayan ve bizim tek ortak değerimiz olan Peygamberimizin en iyi şekilde bilinmesi, öğretilerinin yaşanması ve diğer insanlara da öğretilmesidir. Peygamber Efendimizin kronolojik hayatının ötesinde ne yaptı, nasıl yaşadı, insanlara neler getirdi, bununla ne yapmak istedi düşüncesini vermek amacıyla bu yarışmayı düzenliyoruz.” dedi.

“Peygamberimizin hayatını hayatımıza aktarabilirsek bölgemizdeki olumsuzlukların üstesinden gelebiliriz”

Bölgede Müslümanları dizayn etme adına taşeron birçok örgütün kullanıldığını, bundan dolayı terörün had safhada olduğunu söyleyen Çelik, bu sorunların giderilmesinde tek çarenin Peygamberimizin hayatını öğrenip yaşantımıza yansıtmakla mümkün olacağını dile getirdi.

Çelik,“ Ortaokul ve lise öğrencilerini ayrı ayrı sınava tabi tutuyoruz. Başvurularımız 4 Aralık`a kadar devam ediyor. Bütün öğrencilerimize çeşitli ödüllerimiz var. Genel merkezimizin de ödülleri var. Biz istiyoruz ki Şanlıurfa`da hem ortaokul düzeyinde hem de lise düzeyindeki bütün öğrencilerimiz bu yarışmaya katılsınlar. İçinde olduğumuz buhranı görüyoruz. Toplumdaki boşanmalar, uyuşturucu had safhada, insanlar artık bireyselleşiyor, fedakârlık ortadan kalktı. Bölgemizde Müslümanları dizayn etme adına taşeron birçok örgüt kullanılıyor. Bundan dolayı terör had safhadadır. Bunun tek çaresinin Peygamberimizin hayatını en iyi şekilde öğrenip yaşantımıza yansıtmamızla mümkün olacağına iniyoruz. Eğer biz Peygamber Efendimizin hayatını iyi öğrenip hayatımıza aktarabilirsek bölgemizde yaşanan bütün olumsuzlukların üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Son zamanlarda Peygamberimizle insanlar arasına mesafe koymaya çalışan mihrakların olduğunu sözlerine ekleyen Çelik, “Son zamanlarda bizimle Peygamberimiz arasına mesafe koymaya çalışan birçok grup da çıktı. Peygamber Efendimizin postacı olduğunu söyleyenler, işinin bittiğini söyleyenler var. Bu söylentiler yavaş yavaş Türkiye`de de boy göstermeye başladı. Onlara karşı da Peygamberimizin misyonunun kıyamete kadar devam edeceğini, kıyamete kadar bizim önderimiz olduğunu halkımıza duyurma adına bu yarışmaları yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye genelinde 1`inciye 6 tam altın, 2`inciye 5 tam altın, 3`üncüye 4 tam altın verilecek”

Son olarak Şanlıurfa genelinde ilk 5 dereceye giren öğrencilere altın ve mansiyon ödüllerinin, düzenleyecekleri ‘Mekke`nin Fethi` programında vereceklerini söyleyen Çelik, “Kız ve erkek kategorileri de ayrı yapılıyor. Hem kızlar için hem de erkekler için altın ödülümüz olacaktır. Birinciler ve ikinciler için yarım altın,   üçüncüler için de çeyrek altın ödülümüz olacaktır.  Genel Merkezimiz de sınavda Türkiye genelinde birinci olana 6 tam altın, ikinciye 5 tam altın, üçüncüye de 4 tam altın veriyor. Ortaokul öğrencileri ve lise öğrencilerinin ödülleri ayrı ayrı verecektir.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir